• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Veće penzije budućim penzionerima

Autor SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je povećanje penzija za pripadnike MUP-a koji u budućnosti budu odlazili u penziju s obzirom da će se u obračunu visine penzija koristiti petogodišnji prosjek plata.

 Lukač: Veće penzije budućim penzionerima Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Na narednoj sjednici Vlade Republike Srpske, koja će biti sljedeće sedmice, dogovorićemo da se za sve pripadnike MUP-a koji u budućem periodu budu odlazili u penziju u obračunu koristi petogodišnji prosjek, pet najboljih godina koje su oni ostvarili u svojoj karijeri i na taj način će imati uvećane penzije", pojasnio je Lukač.

On je rekao novinarima u Foči da je Vlada Republike Srpske prepoznala tu potrebu, te da se sa ovim prijedlogom saglasio i predsjednik Vlade Radovan Višković.

"Sada pripremamo sve ono što je potrebno da na narednoj sjednici Vlade i zvanično donesemo tu odluku kako bi svi naši pripadnici Ministarstva koji odlaze u penziju imali uvećane penzije, naravno u skladu i sa onim što su radili u proteklih 30 godina", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

On je ocijenio da će ova odluka za njih biti satisfakcija i potvrda da Republika misli na njih i da neće biti zaboravljeni.

"Na ovaj način želimo da im pomognemo u njihovim penzionerskim danima, da imaju veću penziju sa kojom će, nadam se, imati obezbijeđenu egzistenciju", naglasio je Lukač.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE