• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosna nije bila ratište nego tržište"

Autor mondo.ba

Bivša predsjednica Republike Srpske i haška osuđenica Biljana Plavšić (89) u razgovoru za beogradski Ekspres kaže da se i dalje sjeća puno detalja iz ratnih vremena, kao i da joj "od mnogih ni danas nije dobro".

 "Bosna nije bila ratište nego tržište" Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Prije svega od onih koji govore o sudbini srpskog naroda, ali i ponašanju onih za koje "Bosna nije bila ratište nego tržište", piše list.

"Da se nije trgovalo, rat bi se završio ranije... Informacije koje preko televizije i kroz štampu pratim govore o nekim događajima u kojima sam ja na jedan čudnovat način učestvovala i nije sve to tako pravolinijski. Ima mnogo detalja koji utiču na te linije, a meni su poznati", kaže Plavšićeva.

Ona priznaje da bi se u nekim glavnim odrednicama složila sa onim što je u štampi pisano o "Oluji”, “Bljesku”, Srebrenici i dešavanjima iz '95, ali da postoje i određene stvari "iza scene".

Govoreći o padu Krajine, Plavšićeva kaže da od svega tu najsudbonosniji bio odnos Miloševića i Tuđmana, navodeći da su njih dvojica bili "kao dva vjerna prijatelja koji su se dogovarali u momentu kad se raspadala Jugoslavija".

"Ja nisam bila od nekog povjerenja Miloševiću, ali sam bila neizbježna u tim raspravama. Slučajnost je da sam u Hagu bila na istom spratu sa Miloševićem. Noć kad su ga doveli, pitali su me da li ja mogu da ne razgovaram sa njim, a od njega će isto tražiti. Kažem: Nisam ni ranije mnogo razgovarala sa njim. Nismo razgovarali i bili smo pod posebnom prismotrom. Ali kada se šetamo, dvoje po dvoje, on obično stane pored mene. I tako idemo. On u zrak priča, ja mu u zrak odgovaram. Tada sam vidjela, a i ranije dok smo na slobodi bili, kako on kaže Franjo. Znate, kad kaže Franjo, to je neko jako blizak njemu. Moj zaključak je bio da se on o svemu dogovarao sa Tuđmanom", kaže Plavšićeva za Ekspres.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Chegevara

Nelupetaj vise molim te..Ti si jedna obicna isprepadana zena koja misli da zna sve,pametnija si kad sutis ,jedna si od najvecih gresaka u rukovodstvu R.Srpske.Zato suti.

Sit gladnom nevjeruje

Dok je demokratije bice i borbe za ljucka prava,.

MONDO REPORTAŽE