• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer Srpske: Prestižemo Federaciju po platama

Autor SRNA

Višković najavljuje da će Republika Srpska prestići Federaciju BiH u visini prosječne plate.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je Srpska u odnosu na Federaciju BiH /FBiH/ apsolutno bolji dio BiH, i to za dva koplja, te da je Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.

"Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj", rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju "Elektroprenosa BiH" blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i auto-puteve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a, i sve je to šteta za Republiku Srpsku.

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

"Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH", rekao je Višković.

On je dodao i da Srpska ima i najveći broj zaposlenih od kada se taj pokazatelj mjeri, zahvaljujući ljudima poput Radeta Maletića.

"Samo prije dva-tri dana bio sam u Loparama gdje sam otvorio jedan pogon. Rekao sam Maletiću da je pogon od hiljadu metara kvadratnih u Loparama ravan pogonu od 10.000 metara kvadratnih u Bijeljini", istakao je premijer Srpske.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bb

Presipanje iz šupljeg u prazno.

Vladan

Kad ću ja vidjeti tu prosječnu platu,nemoj Viškoviću biti smiješan.

Xxl

Smjesno

Zole

U državnim institucijama,da

Rob

Jeste opet sebi podigli plate da popravite prosjek radnicima sigurno niste

MONDO REPORTAŽE