• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paradu ponosa će osiguravati i snajperisti

Autor mondo.ba

Antisnajperska jedinica MUP-a Kantona Sarajevo biće angažovana na paradi ponosa koja će biti održana u nedjelju 8. septembra.

 Sarajevski "Prajd" obezbjeđivaće i snajperisti Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja, kako bi i na taj način pružili maksimalnu sigurnost učesnicima parade kojih će prema posljednjim informacijama biti više od pet stotina, piše Klix.ba.

Poznato je i da će biti angažovano 1.100 policajaca iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Federalne uprave policije te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Organizatori su ispunili zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo o angažovanju privatne zaštitarske agencije, pa će učesnike povorke dodatno osiguravati i 150 zaštitara, kao i betonske prepreke koje će biti postavljene u sporednim ulicama.

Sarajevski portal ističe i da će u povorci učestvovati veliki broj osoba iz političkog i javnog života, a posebne mjere sigurnosti zasigurno će biti poduzete na bezbjednosti stranih dužnosnika u našoj zemlji koji su potvrdili svoj dolazak pred Vječnu vatru predstojeće nedjelje.

Prva Bh. parada ponosa će sa sigurnosnog aspekta, s obzirom na sve navedeno, biti jedan od najkompleksnijih događaja koji je organizovan u posljednjih nekoliko godina u glavnom gradu BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE