• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Stranci lobiraju za novi dogovor

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović izjavio je da "neki veoma uticajni predstavnici međunarodne zajednice" ovih dana intenzivno rade na tome da bude nastavljen razgovor lidera SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA o formiranju vlasti.

"Ali, ne znam šta planiraju /predsjednik SNSD-a Milorad/ Dodik i SNSD. Bilo je sa njihove strane ultimatuma, blokada, prijetnji daljim zaoštravanjem krize, čak i vraćanjem nadležnosti", rekao je Izetbegović za "Dnevni avaz" i dodao da se nada da će odustati od takvih scenarija. 


Izetbegović smatra da nije nemoguće da SNSD isproba i dio najavljenog plana, koji, kako kaže, "doživljava kao prijetnje".  

On očekuje da se zemlje garanti Dejtonskog sporazuma "konačno razbude i osmisle reakciju na eventualni napad na mirovni sporazum i stabilnost BiH i regiona".

Izetbegović je poručio da će ukoliko Dodik "nastavi sa opstrukcijama", SDA nastaviti da funkcioniše sa svojim partnerima u Savjetu ministara - SDS-om i PDP-om i da će to tako biti dok ne dođe do "sazrijevanja u SNSD-u".

Jednomjesečni rok za formiranje Savjeta ministara, koji su dogovorili lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, ističe danas, ali, zbog neslaganja u vezi sa Nacionalnim godišnjim programom /ANP/, članovi Predsjedništva BiH nisu u tom roku uspjeli da se saglase o imenovanju Zorana Tegeltije kao kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE