• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovan ''novi SDP'', Socijaldemokrati BiH

Autor mondo.ba

U Tuzli je danas zvanično osnovana nova stranaka Socijaldemokrati (SD) BiH, koja je nastala zbog neslaganja unutar članstva Socijaldemokratske partije (SDP).

Naredne četiri godine stranku će predvoditi predsjednik Enver Bijedić.

Socijaldemokrati BiH, kako je istaknuto danas, su socijaldemokratskog opredjeljenja, a centrala stranke je smještena u Tuzli, ali će djelovati u svim dijelovima BiH.

"Razlikovaćemo se po tome da ne želimo bezuspješno kritikovati postojeću vlast koja ne donosi nikakve rezultate. Imali smo mogućnost da poslušamo rukovodstvo SDP-a u Sarajevu ili da se priklonimo željama 50.000 ljudi koji su nama dali glasove na oktobarskim izborima i donijeli nam pobjedu. Odluka je teška, ali istovremeno i lagana te smo se odlučili za glasače i to na način da poslušamo njihove želje tokom predizborne kampanje, a koje želimo ispuniti", rekao je Bijedić, prenosi Klix.ba.

Stranka Socijaldemokrati BiH trenutno ima jednog državnog poslanika, pet u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, jednog u Domu naroda Parlamenta FBiH, dva u Skupštini Tuzlanskog kantona te skoro 30 opštinskih odbornika.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE