• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Slavica Injac konačno pred sudom

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je održano pretpretresno ročište na suđenju direktorici Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac u predmetu "Bobar banka".

 Slučaj Slavica Injac konačno pred sudom Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Sud BiH je prije oko deset mjeseci donio odluku da se suđenje Injac prebaci Okružnom sudu Banjaluka, a iako je pretpretresno ročište nekoliko puta zakazivano, do danas nikada nije održano, bez posebnog objašnjenja.

Uskoro se navršava deset godina od počinjenja djela za koje se Injčeva tereti.

Naime, optužnicu u predmetu “Bobar banka” Tužilaštvo BiH je podiglo u martu 2017. godine i njom je obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret da su djelovali kao organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.

Slavica Injac je optužena da je od jula 2009. godine imala saznanja da „Bobar banka“ ima veliko izlaganje kreditnom riziku prema grupi povezanih lica jer je imala uvid u zapisnik o kontroli poslovanja ove banke, kao i da nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo RS. Osim nje optuženi su i Darko Jeremić, Petar Cacanović, Ana Mirosavljević, Dragan Radumilo, Sonja Kurtuma, Saša Tomić, Batrić Đurišić, Zdravko Dubov, Igor Prodanović, Snežana Vujinić, Dragica Tomić, Goran Ignjatović, Pajo Panić, Drago Đukanović i Jefo Bošković.

Vijeće Suda BiH je izdvojilo predmet protiv Slavice Injac u odnosu na ostale optužene, a njen predmet je 30. oktobra 2018. godine prebačen na Okružni sud Banja Luka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE