• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Predstoji nam teško vrijeme''

Autor Fena

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović smatra da bi, ukoliko Turska otvori granice za migrante, to moglo da bude katastrofalno i za Bosnu i Hercegovine i sve koji se nalaze na migrantskoj ruti.

 Željka Cvijanović migranti u BiH deklaracija SDA Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Ponovila je da bi trebalo preduzeti veće mjere kada je u pitanju migrantska kriza.

"Od 2015. godine uporno govorimo da treba ojačati kapacitete, zaštititi granicu i pronaći modalitete kako da se to radi. Slušali smo kako Vijeće ministara nema sredstava za povećanje broja graničnih policajaca, ali su imali novca da zapošljavaju administraciju," navela je Cvijanović i dodala da je veliki problem, jer je EU zatvorila granice.

Ona je u izjavi novinarima u Banjaluci istakla da se moraju provoditi zaključci Vlade u kojima se navodi da RS nema mogućnosti da provjerava migrante, a sigurno je da oni nose bezbjednosne i zdravstvene izazove.

"Predstoji nam teško vrijeme, a ukoliko ne bude formiran novi saziv Savjeta ministara, neće biti koordinacije svih nivoa vlasti, što znači da će se još teže upravljati krizom," tvrdi predsjednica.

Iznijela je tvrdnju da programske deklaracije SDA "dodatno urušavaju povjerenje u BiH i da je RS navikla da međunarodni predstavnici ne reaguju na ovakvo ponašanje SDA i bošnjačkog korpusa“.

"Navikli smo na ovakvo ponašanje stranaca u BiH. Kada je SNSD donosio benigne rezolucije i deklaracije koje su imale upozoravajući karakter svi su reagovali," kaže ona.

Smatra da je "teško graditi partnerstvo s ljudima koji ignorišu realnost i potrebu drugih naroda".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE