• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Plate povećavati, ali racionalno

Autor SRNA

U Banjaluci je održan sastanak Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na današnjem sastanku Izvršnog odbora stranke usvojeni zaključci sa Glavnog odbora SNSD-a, koji će biti dostavljeni opštinskim odborima i koalicionom partnerima kako bi bili pripremljeni za posebnu sjednicu parlamenta Srpske.

Dodik je rekao da je Izvršni komitet stranke danas odlučio da se izvrše pripreme kako bi se od 1. januara 2020. godine stimulisalo povećanje plata shodno realnim mogućnostima.

On je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a poručio da u stranci smatraju da se plate trebaju povećati, ali racionalno.

"Izvršni komitet SNSD-a odlučio je da podrži Vladu da se uđe u rekonstrukciju svih magistralnih puteva u Srpskoj", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da je Komitet zaključio da je neophodno pristupiti formiranju Savjeta ministara bez uslovljavanja. 

"Ako vi smatrate da treba blokirati Savjet ministara, eto, mi smatramo da ne može raditi parlamet i da je prva odluka koju taj parlament treba da donese Savjet ministara, pa ćemo se onda dogovarati o svemu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik je ponovio da je SNSD spreman sutra da se glasa i izabere vlast, dok ih lider SDA Bakir Izetbegović optužuje za opstrukcije.

On je naveo da nema potrebu da komentariše stavove Izetbegovića, koji je pokazao često da je kontradiktoran.

Dodik je rekao da SNSD podržava prijedlog HDZ-a BiH u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, ali da smatra da će kada se bude mijenjao biti potrebno da se mijenjaju još mnoge odredbe u zakonu.

"Nismo protiv modernizacije Izbornog zakona, ali smo protiv ad hok rješenja. SNSD ne prihvata objedinjavanje lokalnih i opštih izbora iduće godine, kako to neki najavljuju, odbijamo to", naglasio je Dodik.

On smatra da HDZ BiH ima korektan stav - kažu da su za NATO, ali nisu za to da spriječe formiranje Savjeta ministara i organa na nivou BiH zbog bilo kog pitanja.

"Smatraju da treba da se gradi konsenzus i da se kada do njega dođe ide dalje, za razliku od SDA koja misli da politikom prethodnih uslovljavanja može da dođe do politika koje njima odgovaraju, što se neće desiti", kaže Dodik.

On je naveo da o tome koliko je bezumno blokirati formiranje vlasti govori i činjenica da je na računima BiH blokirano više od milijardu KM za projekte.

"Život ide dalje, nije blokiran život, ti projekti se ostvaruju na različite načine", rekao je Dodik i dodao da Srpska pokušava da nađe neka rješenja za sve te projekte da se oni odvijaju, uz uvjerenje da će doći do deblokade i verifikacije tih dokumentata ili pokušati čak promijeniti te procedure.

Govoreći o ANP-u, Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, poručuje da se neće desiti ANP, ni redukovan, ni minimalan.

"Nikakav dokument koji se zove akcioni plan za članstvo se neće desiti u BiH", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je politika EU jasna - formirajte vlast da možemo da radimo na integracijama, a ne NATO integracijama.

Sastanku Izvršnog komiteta SNSD-a su, osim Dodik, prisustvovali potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.

Među prisutnim bili su i član Glavnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija, kao i članovi SNSD Zora Vidović, Igor Žunić i Siniša Karan.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bata

RS nema realnu snagu za povećanje plata, jer je sistem dosta aljkav i odlazi mnogo novca gdje ne treba npr. na plate administrativaca koji su kupili diplome i tako stekli velika primanja, a sa druge strane privreda je nejaka. Uspjeh je da ne kasne primanja, a u ovoj situaciji da će privreda rasti, možda, ali ako Srbija u tom smislu pomogne i ostvari najave o jednom preduzeću u svakoj opštini u RS, pa da tako u narednog godini zuposle novih 10000 radnika u proizvodnju

„Poslednji Laf„

@Bata ova najava oko plata je odlična. Dodika za predsjednika doživotno i niko nam ništa nemože.

Brusilica

Pa jeli narod retardiran, plate niže duplo nego 2006, a cijene puta 2

„Poslednji Laf„

@Brusilica brusilica ti si retardiran samo još neznaš. U velikom si problemu, potrži stručnu medicinsku pomoć . Sretno ti bilo da ozdraviš.

MONDO REPORTAŽE