• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poništene boravišne dozvole četvorici Turaka

Autor mondo.ba

Služba za poslove sa strancima BiH poništila je boravišne dozvole za četiri turska državljanina.

 Kako se navodi, ovo je uslijedilo nakon poziva turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana vlastima tokom boravka u Sarajevu u julu da se izruče određeni turski državljani koji su pod optužbama turske vlasti da su sljedbenici Fetulaha Gulena.

"Žalili smo se na odluke, ali je Ministarstvo sigurnosti BiH odbilo našu žalbu, tako da se sada vodi upravni postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine", rekao je advokat Nedim Ademović za BIRN, prenosi Klix.

On je naglasio da je državni sud zabranio vlastima da izvršavaju odluke koje je donijela Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine prije okončanja ovih sudskih postupaka.

Turski predsjednik je tokom posjete Sarajevu i Jahorini ovog ljeta zatražio od članova Predsjedništva BiH da vlasti isporuče sve državljane Turske, koje tamošnje vlasti traže zbog optužbi da su povezani sa pokretom FETO čiji je osnivač Fetulah Gulen, a koji turske vlasti sumnjiče za pokušaj državnog udara.

U Ministarstvu bezbjednosti BiH potvrđeno je da im je dostavljen spisak na kojem se nalazi osam takozvanih "Gulenovaca", ali da odluka o njihovoj eventualnoj deportaciji nije donijeta.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE