• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozvali Viškovića da smijeni Nešića

Autor Fena

Poslanici Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić pozvali su danas premijera Radovana Viškovića da smijeni direktora javnog preduzeća "Putevu RS“ Nenada Nešića.

Razlog je, naveli su, nedavno objavljeni video-snimak na kojem se vidi kako Nešić nogom šutira novac.

"Nešić je šutirao novac građana RS, penzije, invalidnine boraca, dodatke majki višečlanih porodica...Smatramo da iz moralnih razloga treba da podnese ostavke. Ako to ne uradi, onda je Višković na potezu," rekao je Stanivuković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kaže da će se sada vidjeti da li su predstavnici vlasti iskreni kada kažu da će trpjeti sankcije svi oni koji dobro ne rade, a Nešić je, kao direktor javnog preduzeća u RS, poslao ružnu sliku o RS.

"Dosta je nama 'ribica' koje se smjenuju. Treba 'ajkule' da se hapse i smjene," rekao je Stanivuković i dodao da, ukoliko do toga ne dođe, opozicija neće odustati od svojih zahtjeva, pa i po cijenu protesta.

Kaže da su Nešićev mandat na funkciji direktora "Puteva RS“ obilježile "afere i zloupotrebe položaja, namještanje tendera“..., a da je snimak na kojem šutira novac samo kap koja je prelila čašu.

Jelena Trivić je rekla da ne vjeruje da će Nešić, koji je i poslanik u parlamentu BiH, sam podnijeti ostavku, te da ga ''skloniti'' može njegova stranaka (DNS), ili da ga smjeni Višković, kojeg je pozvala da kaže da li je normalno i moralno da RS predstavljaju "takvi" direktori javnih preduzeća.

"Svaka politička funkcija sa sobom nosi i odgovornost. I bez obzira što se sve desilo na privatnoj zabavi, direktor jednog javnog preduzeća to sebi ne smije da dozvoli," kazala je Trivić i dodala da je na sceni potpuna degradacija društva.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Kretečino jedna uzmi inesto radi prdonja mali.

MONDO REPORTAŽE