• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS traži raspuštanje teslićkog parlamenta

Autor SRNA

Konferencija lokalne samouprave SDS-a /KOLOS/ traži da se bez odgađanja na dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske uvrsti tačka raspuštanja lokalnog parlamenta u Tesliću i da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi.

 SDS traži raspuštanje teslićkog parlamenta Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

  Iz SDS-a navode da daju podršku načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću u "borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon referenduma za njegov opoziv koji je sproveden prije sedam mjeseci".

KOLOS traži da se, u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika, automatski raspuste skupštine opštine/grada bez procedura u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava 12 ovog zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova", navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke navode da daju podršku i načelniku opštine Rudo Rati Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj skupštini Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.

KOLOS je tijelo SDS-a koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

Svi glasovi prebrojani - Miličević ostaje načelnik

Podsjećamo, Teslićki načelnik Milan Miličević uputio je ranije Ministarstvu uprave i lokalne samouprave inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, nakon što je dobio podršku građana tokom postupka opoziva koji je sproveden 3. marta, a po odluci lokalne skupštine.

Entitetski Zakon o lokalnoj samoupravi, pored ostalog, ostavlja mogućnost Narodnoj skupštini RS da raspusti opštinsku skupštinu, ukoliko nakon sprovedenog postupka opoziva, načelnik opštine ne bude opozvan.

Teslićani su se  3. marta ove godine izjašnjavali o opozivu načelnika Milana Miličevića, ali Miličevića je tada podržalo oko 64 odsto glasača pa i dalje ostao na mjestu načelnika ove opštine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE