• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Suđenje decenije": Ćulum Jošilu razbio glavu!

Okrvavljena glava prvooptuženog Jovana Jošila (27) obilježila je u petak početak suđenja banjalučkim revolverašima!

 "Suđenje decenije": Ćulum Jošilu razbio glavu! Izvor: MONDO

Naime, nekoliko trenutaka nakon što je sudija Vesna Stanković-Ćosović prekinula suđenje i kada su svi u sudnici ustali da bi ispratili vijeće, optuženi Slaviša Ćulum (26) iščupao je mikrofon iz stola i bacio ga prema Jošilu, koji je zadobio posjekotinu na glavi.

"Izvinjavam se sudija, ali jednostavno ne mogu se suzdržati, on mi je ubio brata koji je imao samo 19 godina", obratio se uplakani Ćulum sudiji, odmah nakon incidenta, a zatim se okrenuo prema Jošilu i uzviknuo - ubico!

Incident na suđenju koje je i prije svog zvaničnog početka bilo označeno kao najrizičnije, nije moglo spriječiti ni 14 sudskih policajaca koji su poput živog štita razdvajali Jošila od Ćuluma, te Dejana Čajića (24) i Dejana Kostića (20), prenose "Nezavisne novine" u izdanju za subotu.

Optuženi Ćulum, te Čajić i Kostić u nekoliko navrata prije incidenta su ponovili da nisu psihički sposobni da prate suđenje u istoj sudnici s "prokletim ubicom", kako su oslovljavali Jošila.

Sudija Stanković-Ćosovićeva je tako prekinula suđenje nedugo nakon što je pročitana optužnica i to na zahtjev optuženog Slaviše Ćuluma, koji je zatražio izuzeće banjalučkog tužioca Miodraga Bukarice.

Ćulum je svoj zahtjev obrazložio ličnim sukobom s tužiocem Bukaricom, koji kako je naveo optuženi, "čini sve da bi prvooptuženi Jošilo bio osuđen na blažu kaznu".

Zanimljivo je i da je tužilac Bukarica bio i na uviđaju nakon prvog revolveraškog obračuna početkom marta ove godine u banjalučkom naselju Lauš, koji je izbio između članova suprotstavljenih klanova Slaviše Ćuluma s jedne strane i Siniše Šakića zvanog Kinez sa druge strane.

Sa zahtjevom za izuzeće tužioca složili su se Ćulumov advokat Goran Nešković, ali i ostali optuženi, pa Sudskom vijeću nije preostalo ništa drugo nego da prekine suđenje.

O zahtjevu Ćuluma u narednom periodu raspravljaće Kolegijum Okružnog tužilaštva u Banjaluci, nakon čega će biti poznata odluka da li se tužilac Bukarica vraća u sudnicu ili će ga zamijeniti neki drugi tužilac.

Optužnica banjalučkog tužilaštva tereti Jošila za ubistvo Nedeljka Ćuluma, a Slavišu Ćuluma, Dejana Čajića i Dejana Kostića da su tokom razmjene vatre pokušali ubiti Jošila.

Optužnica, za koju Slaviša Ćulum, ali i Jošilo tvrde da nije tačna, navodi se da su 24. aprila ove godine oko 20.40 u Subotičkoj ulici Ćulum, Čajić, Kostić i ubijeni Nedeljko Ćulum napravili klasičnu sačekušu za Jovana Jošila i to na neosvijetljenom dijelu puta koji vodi prema banjalučkom prigradskom naselju Šargovac, a u neposrednoj blizini magistralnog puta Banjaluka - Klašnice.

Ćulum i Kostić su optužnicom označeni kao osobe koje su u obračunu pucale automatskom puškom, odnosno pištoljem CZ kalibra devet milimetara, dok su Čajić i ubijeni Nedeljko Ćulum bili "samo" vozači sivog FIAT-a, odnosno plavog BMW-a.

Optužnica je otkrila i da sa druge strane Jošilo nije ni imao namjeru pobjeći s mjesta obračuna, iako je to mogao. Naprotiv, kako se navodi u optužnici, Jošilo je nakon izbjegavanja zamke koju su mu spremili Ćulum i ekipa, stao na benzinskoj pumpi, izašao iz auta s pištoljem češka zbrojevka kalibra devet milimetara i stao iza aparata za točenje goriva, a sve da bi "zauzeo pogodan položaj za pucanje".

Optuženi Ćulum juče je po prvi put otkrio da je u obračunu 24. aprila ove godine učestvovala još jedna osoba koja nije ni obuhvaćena optužnicom, a čiji identitet će kako je obećao Sudskom vijeću, objelodaniti na sljedećim ročištima.

Predsjednica Sudskog vijeća juče je između ostalog donijela rješenje kojim se zabranjuje optuženima, ali i javnosti u sudnici, da nose crne majice s transparentima.

Naime, optuženi Ćulum i Čajić, te uža Ćulumova rodbina koja je juče bila u sudnici, nosili su crne majice na kojima je s prednje strane bilo napisano - tražimo pravdu, a sa zadnje - Nedeljko Ćulum 1991-2010.

Predsjednica Sudskog vijeća ujedno je donijela i rješenje kojim je zatraženo psihijatrijsko vještačenje optuženih Ćuluma, Čajića i Kostića, da bi se utvrdilo da li su oni sposobni da prate dalje suđenje, s obzirom na njihove izjave u vezi s prisustvom prvooptuženog Jošila.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE