• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: ''Mučno nam je zbog situacije u DNS''

Autori Željko Svitlica Autori mondo

SNSD nema interesa da se bavi unutrašnjim pitanjima u DNS, izjavila je predsjednica RS Željka Cvijanović dodavši da ipak to ne mogu da izbjegnu jer su ove dvije stranke u koaliciji.

 Cvijanović o DNS i Draško Aćimoviću Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

''Zajedno smo donosili mnoge teške odluke, i zašto bi SNSD uopšte imao interes da se bavi unutrašnjim pitanjima DNS? Reći ću čak da je ljudima u SNSD mučno da moraju da se bave ovom situacijom, a na neki način, s obzirom da smo koalicija, moramo. Nemamo nikakvih nastojanja da se u bilo šta miješamo," izjavila je Cvijanovićeva danas odgovarajući na pitanja novinara o političkim trvenjima u DNS.

Ona je izrazila uvjerenje da će uskoro doći do konačnog rješenja kada je u pitanju određivanje kandidata DNS za ministra u Savjetu ministara.

Pročitajte i ovo

"Princip racionalnog postupanja mora prevagnuti. Ne možemo praviti kombinacije u kojima će se pojaviti kandidat koji ne uživa podršku ne samo DNS nego čak i drugih koalicionih partnera. Moramo biti vrlo orezni," objasnila je predsjednica Srpske.

Cvijanovićeva navodi da je njoj važno da u Savjetu ministara bude kompaktan koji će biti sposoban za "utakmicu" na ekonomskom, političkom i svakom drugom terenu u skladu sa ustavnim nadležnostima.

''Važno je da taj tim ima dobre veze sa institucijama RS, da zajedno djeluje i rješava probleme, a da to bude na dobrobit građana RS i FBiH, sve drugačije u odnosu na to kako je bilo u prethodnih pet godina u kojima nije postojala iskrena komunikacija," rekla je Cvijanović.

Visoki funkcioneri SNSD-a i DNS-a razgovarali su juče poslijepodne u Banjaluci o kandidatu DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice iz reda ostalih kako bi se riješile nesuglasice, nastale nakon što je DNS ranije za to mjesto predložio Draška Aćimovića.

Poslanik u Predstavničkom domu BiH Nenad Nešić nakon toga dostavio je ime “svog” kandidata, a u pitanju je Mlađan Božović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je prošle sedmice, nakon Izvršnog komiteta ove strankie kazao da u DNS-u čigledno postoje „turbulencije“, te da očekuje da do ponedjeljka postignu jedinstven stranački dogovor oko imena kandidata, a to se još nije dogodilo.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE