• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud RS: Neprihvatljiv zahtjev Kluba delegata Bošnjaka

Autor SRNA

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske smatra neprihvatljivim zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda koja se odnosi na Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske smatra neprihvatljivim zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Srpske za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u zaključcima u vezi sa Informacijom o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

Ovakvu odluku Vijeće je donijelo jer je ocijenjeno da, s obzirom na sadržinu osporenih zaključaka, kao i pitanja koja se njima tretiraju, proizlazi da ovi akti ne sadrže norme opšteg karaktera, već da je riječ o aktu kojim se izražava politički stav Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa Informacijom, saopšteno je iz Ustavnog suda.

"Zbog toga, Vijeće je utvrdilo, kao i više puta do sada u sličnim pravnim situacijama, da nije u njegovoj nadležnosti da ocjenjuje saglasnost osporenih Zaključaka sa odredbama Ustava kojima se štite vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u Republici Srpskoj", pojašnjeno je u saopštenju.

Iz Ustavnog suda su podsjetili da je Zaključke u vezi sa Informacijom o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske usvojila Narodna skupština Srpske na sjednici 12. novembra.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE