• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripadnici ISIL-a pod jakom policijskom pratnjom napustili aerodrom

Autor Srna/MONDO

U grupi državljana BiH, koji su deportovani iz Sirije, nalazi se šest žena i dvanaestoro djece, te sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

U saopštenju se navodi da su žene i djeca po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo prošli provjere Granične policije BiH i pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar radi daljih pregleda i ukazivanja medicinske pomoći.

Muškarci su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Možda će vas zanimati

Dodaje se da je ova grupa stigla u BiH u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

U pripremi za povratak državljana BiH iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i bezbjednosne agencije iz BiH i međunarodni partneri, a znatan doprinos dale su i zdravstvene i socijalne službe u BiH.

Ministarstvo bezbjednosti izražava zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, posebno američkoj Vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za pomoć u sprovođenju ovih aktivnosti.

Ovo ministarstvo će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se i dalje nalazi izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE