• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik apeluje: Crnogorci, ne usvajajte sporni zakon

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik apelovao je još jednom na poslanike u crnogorskom parlamentu da ne usvoje predloženi Zakon o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Dodik smatra da je tekst Zakona direktno uperen protiv SPC i njenih eparhija, koje je prije 800 godina osnovao lično Sveti Sava.

"S obzirom da Crna Gora već ima ugovore sa Rimokatoličkom crkvom, Islamskom vjerskom zajednicom i Jevrejskom zajednicom stiče se utisak da se Zakon donosi samo zbog želje da se diskriminiše SPC i njeni vjernici. Usvajanjem jednog takvog zakona Crna Gora bi usvojila akt neprijateljstva prema srpskom narodu, vjernicima, SPC i njenim svetinjama koje su vijekovima odolijevale svim okupatorima, a koje su Crnogorci časno branili i odbranili", istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Možda će vas zanimati

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da ne želi da vjeruje da Crna Gora i njeni narodni predstavnici nemaju svijest o značaju Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je vijekovima bila stub crnogorske države i koja je tu državu i stvorila.

"Srbi iz Republike Srpske sa uznemirenjem prate ovu situaciju saosjećajući sa braćom u Crnoj Gori, nadajući se da će u crnogorskom parlamentu ipak prevladati razum. Još jednom apelujem na savjest narodnih poslanika u Crnoj Gori da ne naprave istorijsku grešku zbog kojih bi se mogla stiditi buduća pokoljenja, i koja bi mogla nanijeti štetu Crkvi sa nesagledivim posljedicama", ukazao je Dodik.

On je naglasio da je Crna Gora sekularna država, opredijeljena za evropski put, te da je teško shvatiti da bi se mogla odlučiti na takav antievropski i anticivilizacijski korak, koji je u suprotnosti sa svim međunarodnim standardima.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE