• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta su nam političari poželjeli u novoj godini

Autor SRNA

Najvažniji politički funkcioneri u Srpskoj čestitali novu godinu.

 Evo šta su nam političari poželjeli u novoj godini Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je svim građanima srećne novogodišnje i božićne praznike, te Dan Republike, naglasivši da je Srpska u 2020. godini spremna za nove pobjede da bi bila što uspješnija i razvijenija.

"Namjera je da se još snažnije posvetimo ekonomskom razvoju, realizovanju važnih infrastrukturnih projekata i poboljšanju životnog standarda građana. Zajednički cilj je uspješnija i razvijenija, srećnija Srpska u kojoj će pojedinci i kolektiviteti osjećati sigurnost i u kojoj će institucije biti sposobne da odgovore na očekivanja građana", navela je Cvijanovićeva u novogodišnjoj čestitki.

Ona je rekla da je na tom planu važno očuvanje mira i stabilnosti, kao i građenje tolerancije među građanima i različitim narodima.

Možda će vas zanimati

"Možemo biti uspješno društvo samo kada pokazujemo ono što je u nama najbolje", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da sve što je postignuto i što će biti rađeno u Srpskoj, kao i do sada, treba da bude zajednički rezultat institucija Republike i građana.

"Nijedna godina nije bila laka, pa ni 2019, ali smo dokazali da možemo napredovati kada smo zajedno i okupljeni oko interesa Srpske", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je Srpska, uprkos brojnim preprekama, kašnjenju u formiranju vlasti na nivou BiH, te pokušajima da bude osujećen i obezvrijeđen rad njenih institucija, uspjela da očuva i unaprijedi finansijsku, socijalnu i ekonomsku situaciju.

Cvijanovićeva je istakla da je značajno što je i ove godine očuvana i politička stabilnost kao preduslov funkcionisanja insitucija.

Ona je konstatovala da je ostvarena dobra saradnja sa socijalnim partnerima, zahvaljujući čemu su povećane plate, penzije i socijalna davanja.

"Nastavljena je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, ali i onih u oblasti zdravstva i obrazovanja. Gradili smo Republiku, otvarali nova radna mjesta i povećavali lična primanja građana, što će ostati prioritet", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da Srpsku očekuju velike aktivnosti i teški zadaci na unapređenju demografske slike i kada je riječ o reformi sistema obrazovanja.

"A da bismo došli do dobrih rješenja na tom planu, biće potrebno da otvorimo široku raspravu. Ako želimo da naša djeca završavaju škole na osnovu kojih će dobijati pristojne poslove i solidnu zaradu, moraćemo preuzimati dobre prakse iz društava koja su uspjela da se brže tranformišu", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se uloga porodice mora vratiti na mjesto koje zaslužuje, kao i da se djeci ponudi što više sadržaja koji će obogatiti njihovo odrastanje.

Cvijanovićeva je poručila da i dalje treba nagrađivati one koji imaju sjajne rezultate u bilo kojoj oblasti, prepoznavati talente u društvu i otvarati im prostor za usavršavanje.

"Bila mi je čast što sam prethodnih godina, zajedno sa institucijama, imala priliku da mnoge od njih upoznam i pomognem da pokažu svoje sposobnosti na domaćim i međunarodnim takmičenjima", navela je Cvijanovićeva.

Ona je svim građanima Srpske u 2020. poželjela dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i uspjeh na profesionalnom i svakom drugom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, zajedništva i napretka.

Višković: Intenzivan i predan rad

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je novogodišnju čestitku, navodeći da će Vlada i u 2020. godini nastaviti da ekonomski jača Srpsku i unapređuje privredni ambijent na dobrobit građana.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske u godini na izmaku intenzivno i predano radila na poboljšanju standarda građana, povećanju plata, rasterećenju privrede, te stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta uslova za zapošljavanje, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime građanima u Novoj godini želim dobro zdravlje, sreću i radost. Neka predstojeća godina bude bolja i uspješnija i svima donese prosperitet, ličnu i porodičnu sreću. Želim vam uspješnu Novu godinu i da predstojeće praznike provedete sa svojim najmilijima, u miru, sreći i dobrom raspoloženju", navedeno je u Viškovićevoj čestitki.đ

Dodik: Mir i prosperitet u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH povodom nove 2020. godine, sa željom da bude bolja i uspješnija od prethodne.

Dodik je poželio svima u 2020. godini, prije svega, dobro zdravlje, radost, mir i porodičnu sreću, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Želim da 2020. godina bude bolja i uspješnija za sve nas u BiH i da nam donese međusobno razumijevanje, prosperitet i ekonomski razvoj", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je izrazio uvjerenje da će novoformirana vlast na nivou BiH ostvariti neophodnu saradnju sa vlastima u Republici Srpskoj i FBiH kako bi svi zajedno svojim radom i zalaganjem omogućili bolji život svakog čovjeka, radnika, penzionera, kao i omladine i djece koja su budućnost svake zemlje.

"Očekujem da ćemo zajedničkim radom ostvariti poboljšanje životnog standarda svih građana u novoj 2020. godini. U tom uvjerenju svima želim srećnu i usješnu Novu 2020. godinu", naglasio je Dodik.

Čubrilović: Više važnih projekata

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Republike Srpsku Novu 2020. godinu, izražavajući nadu da će naredna godina donijeti više važnih projekata što će se odraziti na bolji standard građana koji će se ogledati i u većim platama, penzijama i drugim primanjima.

Čubrilović je rekao da 2020. treba da bude i godina u kojoj će svi zajedno učiniti da Republika Srpska postane uspješna.

On je dodao da se nada da će nova godina donijeti više odgovornosti, ali i slogu i jedinstvo kada je riječ o suštinskim potezima potrebnim za napredak svih.

Uz želju da nova godina građanima donese zdravlje, radost i blagostanje, Čubrilović je naveo da je godina na izmaku bila puna izazova, i na političkom i na ekonomskom planu.

"U protekloj godini smo bez obzira na sva iskušenja uspjeli da uradimo mnogo. Uspjeli smo da smanjimo nezaposlenost, da napravimo kilometre novih puteva, da započnemo gradnju novih", navodi se u čestitki.

Čubrilović je rekao da je Vlada Srpske donosila dobre mjere koje će nastaviti da sprovodi i u ovoj godini, ističući da predstoji težak posao podizanja privrede, povećanja domaćih i stranih ulaganja, vrednovanja rada i znanja.

"Za sve to potrebne su nam reforme i u privredi i u obrazovanju i u finansijama. Neke od njih smo započeli kroz donošenje reformskih zakona i iskreno očekujemo da one daju značajan rezultat u izgradnji pravednog i demokratskog društva", rekao je Čubrilović.

On je naglasio da Republika Srpska može i mora mnogo bolje.

"Naši ljudi imaju i znanje i radnost i hrabrost da ovo društvo učine boljim mjestom za život, samo im treba dati šansu i podržati kvalitet. Osnova razvoja svakog društva i države jeste kvalitetan i kvalifikovan pojedinac na odgovornom mjestu", naveo je Čubrilović u čestitki.

Pročtajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE