• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska ambasada u BiH o Danu RS: Ustavnost proslave 9. januara nije sporna

Autor MONDO/B.S.

Ambasada Rusije u BiH oglasila se danas a u vezi sa određenim komentarima o status obilježavanja Dana RS i njegovoj ustavnosti.

 Ruska ambasada o proslavi Dana RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Ne dijelimo ocjene iznesene u nizu komentara o takozvanoj „neustavnosti“ Dana Republike Srpske. Smatramo da ne bi trebalo podmetati pojmove i kreirati probleme tamo gdje ih nema", istaknuto je.

Iz Ambasade Rusije obajšnjavaju da se odluka Ustavnog suda BiH, na koju se mnogi pozivaju, ne odnosi na Dan Republike Srpske nego na jednu odredbu Zakona o Danu RS.

Možda će vas zanimati

"Dan Republike Srpske sam po sebi odlukom Ustavnog suda nije bio osporen. Više od toga, proslava Dana Republike Srpske 9. januara 2020. godine bila je organizovana u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske, koja je donijeta u okviru ovlaštenja ovog organa. Ustavnost ove odluke nije sporna", navedeno je.

Na kraju su pozvane sve strane, kao i predstavnici međunarodne zajednice, da se suzdrže od “negativne i rastavne retorike”.

"Pozivamo sve strane uključujući i predstavnike međunarodne zajednice da se suzdrže od negativne i rastavne retorike, oslone na slovo zakona i imaju u obziru zakonite interese i jednih i drugih, te teže ka mirnoj saradnji u novoj 2020. godini", poručeno je iz Ambasade Rusije u BiH.

Ruski ambassador u BiH Petar Ivancov prisustvovao je jučerašnjem svečanom obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE