• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik objasnio kad će se povući iz politike i prepustiti SNSD nekom drugom

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjedni SNSD, Milorad Dodik je istakao da ne namjerava da se povuče iz politike sve dok bude pobjeđivao na izborima.

 Dodik neću napustiti politiku Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Govoreći o svojoj političkoj karijeri, Dodik je u intervjuu za RTS podsjetio je da je na posljednjim izborima dobio najveći broj glasova pojedinačno i istakao da se uopšte ne osjeća umorno.

"Sve dok narod daje podršku meni i mojoj partiji, mi ćemo tu biti. Kada izgubimo izbore, ako izgubimo, što se neće desiti sokoro, razmisliću ko će da vodi partiju", rekao je Dodik.

Srpska i Srbije najstabilnije na Balkanu

Dodik rekao je da su Republika Srpska i Srbija danas najstabilniji dio na Balkanu i da jedino Srbi imaju potencijal za napredak na tom području.

Dodik je izjavio da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i da je on dio te maestralne srpske nacionalne ideje o ujedinjenju Srba.

"Uvjeren sam da će razvoj geopolitičke situacije stvoriti trenutak u kojem će se Republika Srpska pripojiti Srbiji. To je realnost. Samo je važno da tada imamo važne srpske lidere koji će to raditi", naglasio je Dodik.

On je sinoć za RTS rekao da ga ne interesuje da li Sarajevu smeta podrška koju Beograd pruža Srpskoj, te naglasio da je ponosan na Srbiju i Srpsku.

Dodik je istakao da uvažava sve ljude u vlasti Srbije, ali da najveći osjećaj za Republiku Srpsku pokazuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je ponosan na to što su mnogi projekti i objekti za koje je Srbija dala novac u Srpskoj završeni, te dodao da nema opštine u Srpskoj u koju nije nešto uloženo.

Dodik je istakao da donacija Srbije Srebrenici predstavlja najveću pojedničnu pomoć za tu opštinu, u koju se u Federaciji BiH zaklinju, a ništa nisu dali.

Odgovarajući na pitanje o navodnoj zloupotrebi donacije od milion evra Srbije Srebrenici, Dodik je rekao da je uvjeren da toga nema i da je sve čisto i transparentno, ali da ne zatvara mogućnost da nadležni organi Srbije budu dio procjene šta je urađeno.

"Narod u Republici Srpskoj voli Srbiju i zahvalan je Srbiji za svu pomoć koju je pružila. Mi nismo bosanski Srbi. Mi smo Srbi, veoma posvećeni našim vrijednostima", rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje da li podrška Beograda nekada remeti odnose u BiH.

On je naveo da su Srbi u BiH stradalnički narod i da vijekovima traje igra da srpski nacionalni interes bude totalno marginalizovan i sveden na to da ne postoji narod, da ne postoje kolektiviteti, da samo postoje pojedinici.

"A onda je u pojedincima najvažnije ko ima novac", dodaje Dodik.

Podrška SPC u Crnoj Gori

On je rekao i da podržava Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i sve ljude koji su se ovih dana podigli da brane osnovne vrijednosti.

"Mislim da je bezočno to što je urađeno u Crnoj Gori u vezi sa donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da ne treba tako. Zašto neko misli da ima pravo da nama uzme svetinje, a da mi nemamo pravo da reagujemo? U čemu je tu problem?", kaže Dodik.

Dodik je rekao da mu je najveća želja da za pet-šest godina direktno poveže Srpsku i Srbiju auto-putem Banjaluka-Beograd i da vjeruje da će biti završen i brzi put od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE