• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o ekonomskoj situaciju u RS: ''Alal vera kako uopšte opstaju"

Autor SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Srbije i Republike Srpske i najavio dalju finansijsku podršku Srpskoj, odajući joj priznanje za prevazilaženje ekonomskih problema.

 Vučić ekonomskoj situaciji u RS Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Veoma sam zadovoljan našom saradnjom, više novca nego ikada smo uložili u Srpsku i zahvalan sam što su /srpski član Predsedništva BiH Milorad/ Dodik, predsednica /Republike Srpske Željka/ Cvijanović i /premijer Radovan/ Višković uvek tražili više za Republiku Srpsku", rekao je Vučić.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa Dodikom napomenuo da je Republika Srpska imala od koga da traži i da Srbija pri tome nije narušila balans sopstvenog budžeta.

Možda će vas zanimati

"Mi smo u mnogo lakšoj situaciji. Ja ovo govorim strateški, nije to bilo tako do pre dve-tri godine, ali ono kroz šta prolaze Dodik, Cvijanovićeva... njima je mnogo teško da naprave dinar", rekao je Vučić.

On je sa aspekta dešavanja u BiH ukazao i na teškoće Republike Srpske u privlačenju stranih investicija.

"Zbog političke situacije u celoj BiH, kako će da privuku strane investitore? Nama je mnogo lakše i zato možemo i moramo da pomognemo svom narodu više", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije odao je priznanje Republici Srpskoj na prevazilaženju ekonomskih problema.

"Onoliko koliko možemo da pomognemo, pomagaćemo, a njima alal vera kako uopšte opstaju. Mi hoćemo ne samo da opstaju, već da pomognemo da ljudi žive neuporedivo bolje", rekao je Vučić.

On je čestitao Republici Srpskoj i na uspješnoj borbi za opstanak.

"Čestitam Republici Srpskoj na borbi za opstanak u teškim političkim geostrateškim uslovima, a onoliko koliko Srbiji bude bolje, uveren sam da će to na isti način osetiti i naš narod zapadno od Drine", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Opstaju zato sto su nas zaduzili 3milijarde maraka

Ziva istina

Ovo je ziva istina. Politicki nepodobni po Zapad jer im nismo sluge, nismo dobili ko Federacija 4 milijarde poslije rata za obnovu infrastrukture, necemo u NATO, nemamo sjediste drzavnih institucija, sportskih organizacija i ambasada ko Sarajevo pa da vucemo prihode iz tog osnova, ali opet imamo vecu prosjecnu platu od Srbije i guramo nekako. To ne znaci da stanje ne moze biti i bolje i da nema ***angi koji kradu i zive luksuz

MONDO REPORTAŽE