• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arnaut napustio SBB, djelovaće kao samostalni poslanik

Autor SRNA

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH /SBB/ da istupa iz ove stranke, te da će u parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković, koja je napustila stranku ne želeći da glasa protiv aktuelne Vlade u Kantonu Sarajevo, onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

"Moja je dužnost da štitim i zauzimam se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv Durakovićeve, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti", dodao je Arnaut.

Možda će vas zanimati

Arnaut je u poruci istakao da će u Parlamentarnoj skupštini nastaviti da djeluje u skladu sa obećanjima datim glasačima, među kojima su smanjenje privilegija i javne potrošnje, nezavisnost pravosuđa, borba protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napredak ka članstvu u NATO-u i EU.

On je poručio da druge stranke ovaj njegov potez treba da shvate kao slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om.

"Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa", istakao je Arnaut.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE