• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornici traže opoziv načelnice Drvara zbog "sabotaže Opštinskog vijeća"

Autor Fena

Šest odbornika Opštinskog vijeća (OV) u Drvaru sazvali su vanrednu sjednicu za subotu, 1. februara, na kojoj će se tražiti opoziv načelnice navedene opštine Dušice Runić, potvrdila je predsjednica OV Drvar Jasna Pećanac.

 Odbornici traže opoziv načelnice Drvara Dušice Runić Izvor: ZORAN ZESTIC/FOTO TANJUG

Razlozi zbog kojih je zatražen opoziv načelnice Runić je, kako ističe Pećanac, sabotiranje rada OV od 16. decembra 2019. godine, kad je nova većina preuzela vlast u Drvaru, s tim da načelnica tvrdi da je taj postupak proveden nelegalno.

"Isto tako opoziv se traži zbog nesprovođenja odluka OV, odnosno zbog nepoštivanja odredbi Zakona u Proračunu BiH i nasavjesnog i samovoljnog trošenja proračunskog novca", istakla je Pećanac.

Dodala je kako je načelnica po zakonu o proračunu bila dužna najkasnije do 5. novembra 2019. godine dostaviti Nacrt proračuna za 2020. godinu i Odluku o privremenom financiranju, a što, kako kaže, ili nije izvršeno ili s dosta zakašnjenja.

"Odluku o privremenom finansiranju opštine Drvar dostavila je tek 8. januara 2020. godine, a Nacrt proračuna i uz mnogobrojne opomene i zahtjeve OV nažalost još nije dostavljen", kazala je Pećanac.

Na zadnjoj sjednici ovog vijeća održanoj u decembru prošle godine smijenjen je tadašnji predsjednik Opštinskog vijeća Milan Kunić iz SNSD i njegov zamjenik Stjepo Vukančić iz HDZ BiH. Za novu predsjednicu OV izabrana je Jasna Pećanac iz SP, a za zamjenika predsjednika navedenog vijeća izabran je Berislav Bošnjak (HDZ 1990).

SNSD i HDZ BiH smijenila je tada nova koalicija koja ima većinu, a čine je SNS, PDP, SP, DNS i HDZ 1990.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE