• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin ministar u Kantonu sarajevo

Autor mondo.ba

Poznata su imena svih kandidata SDA, SBB-a i DF-a za ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Novi saziv ove institucije trebao bi biti imenovan najkasnije do kraja ovog mjeseca.

 Goran Mačkić ministar privrede u Kantonu sarajevo Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Demokratska fronta (DF) u Kantonu Sarajevo preuzeće ministarstvo zdravstva, a na ovu funkciju kandidovaće bivšeg direktora KCUS-a Rusmira Mesihovića, aktuelnog savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i bivši ministar zdravstva Federacije BiH, prenose sarajevski mediji.

Ono što je zanimljivo jeste da će novi ministar privrede KS biti Goran Mačkić, član Predsjedništva DF-a i privrednik iz Banjaluke.

Savez za bolju budućnost (SBB) kandidovaće Marija Nenadića za predsjednika Vlade KS, Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova KS, Anisa Krivića za ministra obrazovanja KS i Teu Mušić za ministarku rada i socijalne politike.

Ministri Stranke demokratske akcije (SDA) u novom sazivu Vlade KS će biti: ministarka komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar finansija Jasmin Halebić, ministarka pravde i uprave Mersa Kustura, ministar kulture Emir Hadžihafizbegović, ministar prostornog uređenja, građenja i ekologije arhitekta Faruk Kapidžić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar za boračka pitanja biti Senad Hasanspahić.

Ranije je najavljeno da bi nova Vlada Kantona Sarajevo trebala biti imenovana do kraja februara, a jedan od prvih zadataka biće usvajanje budžeta.

Podsjećamo, sa 18 glasova "za" i 15 "protiv" na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo 29. januara izglasano je nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE