• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH nije povećalo plate, ali ima namjeru

Autor SRNA

Članovi Predsjedništva BiH nakon više konsultacija donijeli su zaključak da bi trebalo povećati plate zaposlenim u ovoj instituciji, ali nikakva konačna odluka nije donesena, rečeno je u Predsjedništvu nakon vijesti da su plate povećane.

 Predsjedništvo BiH nije povećalo plate, ali ima namjeru Izvor: Mondo/Predsjedništvo BiH

Odluka nije donesena s obzirom da prijedlog budžeta BiH za 2020. godinu još nije donesen i pitanje je kada će i biti donesen i usvojen ako se uzme u obzir trenutna situacija, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Srpski član Predsjedništva BiH je u toku konsultacija više puta ukazivao da je svjestan da su plate zaposlenih u Predsjedništvu male, posebno onih sa srednjom stručnom spremom, pa su i u skladu sa tim predlagana određena rješenja i sigurno da će se još razgovarati o ovoj temi", istakli su u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH i naglašavaju da ovo nije konačna odluka i da plate nisu povećane.

Iz kabineta su podsjetili da je u BiH na snazi odluka o privremenom finansiranju i u skladu sa njom se isplaćuju plate svim zaposlenima. Budžet još nije usvojen, niti se zna kada će i hoće li uopšte biti usvojen.

Pojedini mediji objavili su informaciju da je Predsjedništvo BiH donijelo zaključak kojim povećava plate zaposlenima Predsjedništva BiH, uključujući šefove kabineta i savjetnike.

Srna nezvanično saznaje da plate zaposlenih u Predsjedništvu BiH sa srednjom stručnom spremom iznose oko 800 KM, a sa visokom stručnom spremom oko 1.200 KM.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE