• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Sutra ću da saslušam Dodika i Cvijanovićevu (VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra na sastanku u Beogradu saslušati stavove Milorada Dodika i Željke Cvijanović u vezi sa situacijom u BiH.

 Vučić: Sutra ću da saslušam Dodika i Cvijanovićevu (VIDEO) Izvor: INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAV/INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAV

Vučić je u Minhenu, gdje je odgovarao na pitanja novinara u pauzi Minhenske bezbjednosne konferencije, za Al Džaziru rekao da je Dodika i Cvijanović pozvao na sastanak i pre sporne odluke Ustavnog suda u BiH o imovini.

"Sutra ću da saslušam Dodika i Cvijavnović da čujem šta misle. Uvijek ću da insistiram na očuvanju mira i stabilnosti u BiH, mi poštujemo integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH", dodao je Vučić.

On je naveo da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas, u izjavi novinaru ruske televizije u Minhenu, da će Srbija nastaviti da održava najbolje odnose i saradnju sa Rusijom i Kinom, po ugledu na zemlje koje imaju mnogo veću razmjenu sa Rusijom od nas, ali da će nastaviti i svoj evropski put.

Vučić je u Minhenu, u pauzi Minhenske bezbjednosne konferencije, odgovarao na pitanja novinara, a osim predstavnika medijskih kuća iz Srbije i regiona, njegovo izlaganje su pratili i novinari stranih medija.

Novinar ruske televizije pitao je predsjednika Srbije da prokomentariše slogan minhenske konferencije "westlessness", što znači nestanak značaja Zapada, kao i komentare koji su se mogli čuti da je Rusija destabilizirajući faktor.

Vučić mu je odgovorio, kako je prenio, isto što i mnogim investitorima sa kojima se sastao, a koji su ga pitali o uticaju Rusije i Kine, te kojima je govorio da njihove zemlje imaju mnogo veću trgovinsku razmjenu sa Rusijom, a posebno sa Kinom, od Srbije.

"Vi imate benefite te saradnje za vaš narod, a neki od vas nama ne dozvolajvaju da uradimo isto... Mi ćemo održati najbolje odnose sa Kinom i Rusijom, nastavićemo veoma dobru saradnju, to se neće promijeniti, iako svi znaju da smo na evropskom putu", rekao je Vučić.

Ističe da Srbija neće promijeniti svoju politiku, koja joj je, kaže, obezbjedila i dobre rezultate u ekonomiji i dobro pozicioniranje u svijetu.

"To ne govorim samo za rusku televiziju, već i za sve regionalne televizije, vidim ovde i mnoge kamere iz EU zemalja, što me ne zanima. Ovo je srpska politika i mi ćemo je nastaviti", rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić je nakon što je dao izjavu medijima na svoj zvaničan instragam profil postavio fotografiju na kojoj se vidi veliki broj novinara i napisao:

"Veliko interesovanje stranih medija za srpske stavove".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE