• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić kod pape: Vatikan se brine što mladi napuštaju BiH

Autor Fena

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo razgovarali su danas u Vatikanu o političkoj situaciji u BiH.

 Komšić kod pape: Vatikan se brine što mladi napuštaju BiH Izvor: Fena/predsjedništvo BiH

Tokom razgovora istaknuto je da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku BiH kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

Tokom sastanka bilo je riječi o odnosima Vatikana i BiH, a Komšić je naveo da je za BiH pravo i jedino rješenje njeno članstvo u NATO-u i EU.

Pročitajte i ovo

"Razgovarano je i o zajedničkim interesima na regionalnom i međunarodnom planu, kao što su mir i sigurnost, poticanje dijaloga i kako odgovoriti na izazove sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komšić je razgovarao i sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom. Bilo je riječi o ratifikaciji i implementaciji dokumenata Osnovnog ugovora između BiH i Vatikana, koji je Komšić potpisao prethodnom mandatu 2007. godine.

Sagovornici su zaključili da je od velikog značaja za BiH poštovanje osnovnih ljudskih prava svih građana, kao i mir i bezbjednost u regiji.

"I ovaj put je iskazana briga Vatikana o kontinuiranom napuštanju BiH, a osobito mladih", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE