• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski predstavnici dolaziće na sjednice, ali (uglavnom) neće odlučivati

Izvor MONDO/Srna

"Oba doma Parlamentarne skupštine BiH, komisije, Savjet ministara će funkcionisati i raditi, svi predstavnici će dolaziti na sjednice, ali na njima neće biti odluke u onom obimu u kojem mi možemo da to uradimo", rekao je Dodik

 Srpski predstavnici dolaziće na sjednice, ali (uglavnom) neće odlučivati Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima Srba u institucijama BiH i parlamentarnih stranaka iz RS objašnjeno kako će se predstavnici Srpske ponašati u novonastaloj situaciji.

"Oba doma Parlamentarne skupštine BiH, komisije, Savjet ministara će funkcionisati i raditi, svi predstavnici, ministri, poslanici i ja, kao srpski član Predsjedništva BiH, ću dolaziti na sjednice, ali na njima neće biti odluke u onom obimu u kojem mi možemo da to uradimo, a na mnogim mjestima i definitivno", rekao je Dodik novinarima.

Možda će vas zanimati

Dodik je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom, dodajući da ništa nije urađeno tajno.

Prema njegovim riječima, danas se finalizuje prijedlog zakona u vezi sa Ustavnim sudom BiH, odnosno u dijelu o stranim sudijama.

Dodik je najavio da bi u toku dana ili sutra trebalo da bude završen zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane, predat nadležnim strukturama Predstavničkog doma i Doma naroda, te zatraženo da se to pitanje stavi na dnevni red i razmotri.

"Rješenja koja ćemo predložiti mogu biti korisna, prihvatljiva i za Bošnjake", naglasio je Dodik, dodajući da se vodilo računa da se uvaže i njihovi interesi.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE