• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Univerzitet za poslovne studije treba zatvoriti

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je u Republici Srpskoj u toku reforma visokoškolskog obrazovanja i da će doći do usvajanja zakona koji će biti rigorozan.

 Dodik: Univerzitet za poslovne studije treba zatvoriti Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zakon će, kaže Dodik, podrazumijevati čišćenje i obračun sa svim dekadencijama iz prošlosti, posebno izdavanjem lažnih diploma.

"Zakon je u tom pogledu prošao jedan dio procedure i doći će do njegovog usvajanja. Ovdje imamo neke univerzitete, fakultete kojima su ranije dati sertifikati, a izdavali su lažne diplome", izjavio je Dodik za N1.

Možda će vas zanimati

Na pitanje šta sa univerzitetima poput Univerziteta za poslovne studije, "Apeiron"..., Dodik je naglasio da je za to da se Univerzitet za poslovne studije odmah zatvori.

"Ja sam za to da se taj univerzitet odmah zatvori i da svi koji su u tome učestvovali budu podložni krivičnom gonjenju. To nije politički obračun. Prekršili su zakon i dali lažnu diplomu. Pa tako date lažnu diplomu direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću Osmici, pa nekim hrvatskim ljudima", konstatovao je Dodik.

On je zamolio državne organe u Hrvatskoj da dostave sve spoznaje u vezi sa lažnim diplomama i najavio da će institucije Srpske promptno to staviti u proceduru osporavanja i njihovog ukidanja.

"Gospodin /rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan/ Klincov je čovjek koji je prekršio zakon i zato će odgovarati. Izvinjavam se Hrvatskoj što su iskorišćene mogućnosti nekih njihovih državljana da na taj način pribave visokoškolske diplome i to ćemo poništiti", istakao je Dodik.

Na konstataciju da je Mehmedagić, uprkos tome, ostao na funkciji, Dodik je rekao da muslimani neće da glasaju da bude smijenjen, iako je utvrđeno da ima lažnu diplomu.

Na tvrdnju da i Vlada Republike Srpske ima čovjeka kojem je utvrđeno da je diplomirao na dioničkom društvu, godinu dana nakon njegovog osnivanja 1990. godine, Dodik je rekao da će to biti predmet sankcionisanja i biće preduzete mjere. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE