• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci spremaju tužbu protiv Srpske

Slovenačka kompanija "Vijadukt" tužiće RS i zatražiti više od 100 miliona evra odštete.

 Slovenci spremaju tužbu protiv Srpske Izvor: MONDO

Slovenačka kompanija "Vijadukt" tužiće Republiku Srpsku pred arbitražnim sudom u Ženevi i zatražiti više od 100 miliona evra odštete, jer tvrde da su ih vlasti RS spriječile u namjeri da sagrade dvije hidroelektrane na Vrbasu u blizini Banjaluke, piše "Pres".

List navodi da su se Slovenci, koji su većinski vlasnici preduzeća "HES Vrbas", odlučili na tužbu poslije bezuspješnih pokušaja da nađu zajednički jezik s vlastima u Banjaluci, koje su im 2004. godine, u vrijeme mandata bivšeg premijera Dragana Mikrevića, izdale koncesiju za izgradnju ovih energetskih objekata.

Realizacija ekološki sumnjivog projekta, koji je predviđao izgradnju dvije elektrane od 85,7 megavata, tapka u mjestu još od 2005. godine, od kada nesuđeni koncesionar čeka da mu Vlada RS odbori revidirano idejno rješenje i da zbog toga, kako tvrde, nisu mogli ni za pedalj da napreduju u realizaciji 164 miliona evra vrijedne investicije, navodi list.

Izvori "Presa " bliski Vladi RS tvrde da Slovenci, zapravo, nikada nisu ni imali novca da uđu u ovaj projekat i da je njihov stvarni cilj, u stvari, da dođu do bilo kakve odštete, svjesni da je Mikerevićeva vlada preuzela veliku obavezu kada im je dala koncesiju.

Iako u "Hesu" istrajavaju u tvrdnji da već godinama imaju obezbijeđenog finansijera, sagovornici ovog lista sumnjaju da oni nemaju para za izgradnju, zbog čega i istrajavaju na zahtjevu za odštetom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE