• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić zbog pandemije koronavirusa vratio suspendovanog pomoćnika

Autor SRNA

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić vratio je na posao pomoćnika Samira Agića zbog ekstremno teških zadataka sa kojima se BiH suočava u borbi protiv pandemije virusa korona.

 Radončić zbog pandemije koronavirusa vratio suspendovanog pomoćnika Izvor: Srna/Milenko Šukalo

Radončić je na taj način odlučio da na određeno vrijeme stavi van snage svoju odluku iz januara kojom je suspendovan pomoćnik ministra i šef Sektora za zaštitu i spasavanje Samir Agić.

Iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara su saopštili da je Agić zbog potvrđene optužnice Tužilaštva BiH u slučaju "Mektić", a u kojoj je navedeno i njegovo ime, suspendovan sa pomenute pozicije do okončanja sudskog postupka.

U saopštenju se ističe da se zbog ekstremno teških zadataka sa kojima će se u borbi protiv pandemije virusa korona BiH tek suočiti, a time i Sektor za zaštitu i spasavanje Ministarstva bezbjednosti, odnosno Operativno-komunikacijski centar BiH 112, Radončić se prošle sedmice obratio Tužilaštvu BiH.

"Nakon dobijene saglasnosti, Agić će od sutra u punom kapacitetu, pod uslovima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti dužnosti. Mjera suspenzije će ponovo biti aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području BiH, koje je Savjet ministara proglasilo na petoj vanrednoj sjednici 17. marta", navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE