• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Savjet ministara ima 24 sata da riješi problem sa karantinima u FBiH

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je jednostrana odluka vlasti u Federaciji BiH o ukidanju karantina dovela i Savjet ministara u probleme kako da postupa na graničnim prelazima, za koje je Predsjedništvo BiH ranije tražilo da budu zatvoreni.

 Dodik: Savjet ministara ima 24 sata da riješi problem sa karantinima u FBiH Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dodik je naveo da je Predsjedništvo BiH dalo rok od 24 časa da Savjet ministara zajedno sa drugim nadležnim institucijama i organima pronađe način na koji će to pitanje biti riješeno.

"Jednostrano ponašanje Federacije BiH nije dobro, a vidio sam da nema saglasnosti druga dva člana Predsjedništva BiH da osude takvo ponašanje", rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva i sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte.

On je naglasio da će se pokušati preko Savjeta ministara dođi do ujednačavanja prakse u oba entiteta.

Pročitajte i ovo



"Republika Srpska će ostati pri stavu o karantinu jer smatramo da je 1. maj veoma izazovan datum za moguće širenje virusa korone i da je ova mjera federalnih vlasti ishitrena, jednostrana i nije dobra", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je potvrdio da su članovi Predsjedništva BiH imali sastanak i ambasadorima zemalja Kvinte.

Prema njegovim riječima, na sjednici Predsjedništva BiH razgovarano je i o predstojećem Samitu o EU i zapadnom Balkanu u Zagrebu.

"Ključno pitanje bilo je da se iniciraju mjere u vezi sa 14 tačaka iz Mišljenja Evropske unije. Mi smo zaključili da treba formirati ad hok grupu koju čine sva tri člana Predsjedništva BiH, članovi Kolegijuma Savjeta ministara i oba kolegujuma Predstavničkog i Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ova grupa trebalo bi da održi sastanak za pet dana s ciljem pronalaženja odgovora na pomenuta pitanja EU", pojasnio je Dodik.

On je dodao da bi, nakon toga, Savjet ministara trebalo da predloži i donese akcioni plan.

Dodik je rekao da je predloženo da Savjet ministara, u skladu sa mehanizmom koordinacije, okupi sve one koji su uključeni u taj mehanizam u vezi sa evropskim pitanjima i da se razmotre mjere o mogućem akcionom planu, koji treba da bude donesen u roku od oko 30 dana.

Predsjedništvo BiH danas je prihvatilo Izvještaj Ministarstva odbrane u Savjetu ministara o postupanju Oružanih snaga tokom epidemije virusa korona.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

I zdravi i bolesni u isti karantin

MONDO REPORTAŽE