• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Zadovoljna sam intervencijama Vlade za pomoć radnicima

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo brojnim intervencijama Vlade Srpske kako bi radnicima u realnom sektoru bila pružena pomoć.

 Cvijanović: Zadovoljna sam intervencijama Vlade za pomoć radnicima Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Cvijanovićeva je izjavila da je Vlada izvršila obaveze koje su se ticale uplate doprinosa za plate radnika koji zbog zabrane rada usljed epidemije virusa korona nisu radili u martu, te da će izvršiti i obaveze za april koje se odnose na isplatu minimalne plate i doprinosa.

"U Vladi vode računa o tome, a socijalni partneri su obaviješteni o svakom koraku Vlade i zajedno odlučuju o određenim stvarima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je Vlada prilikom donošenja mjera bila u komunikaciji sa sindikatom i poslovnom zajednicom, te da su mjere rezultat tog dijaloga.

"Kada je riječ i o dodjeli sredstava, odnosno podršci radnicima u realnom sektoru u tim aktivnostima su prilikom odlučivanja bili zastupljeni predstavnici poslovne zajednice i sindikata. To je najbolji način", navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, opredjeljenje je da bude poboljšavan standard radnika i povećavana njihove plate.

"Vjerujemo da ćemo nakon ovih intervencija ući u stabilniji period i da ćemo moći da njegujemo prava radnika, a Srpska jeste takav ambijet. Naravno da su velika očekivanja radnika. Svima nam je žao što smo ove godine i 1. maj obilježili u novom ambijentu, odnosno u borbi protiv virusa korona", rekla je Cvijanovićeva. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE