• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica parlamenta u konferencijskoj sali Vlade Srpske

Autor SRNA

Posebna sjednica Narodne skupštine održaće se u konferencijskoj sali Vlade Srpske, koja je najadekvatnija u pogledu tehničkih uslova i stručnog mišljenja u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona, zaključio je Kolegijum NSRS.

 Posebna sjednica parlamenta u konferencijskoj sali Vlade Srpske Izvor: Bojan Rečević/SRNA

Prema ocjeni epidemiologa, plenarna sala Narodne skupštine u ovom trenutku ne zadovoljava propisane epidemiološke uslove, posebno kada je riječ o nemogućnosti njenog prirodnog provjetravanja, saopošteno je iz Odsjeka Narodne skupštine Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Rukovodstvo Narodne skupštine Srpske zatražiće dozvolu nadležnih institucija za broj prisutnih na jednom mjestu, s obzirom na to da je dozvoljeno okupljanje najviše 50 ljudi, a za održavanje sjednice Narodne skupštine neophodno je prisustvo znatno većeg broja narodnih poslanika, članova Vlade i stručne službe parlamenta.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je na konsultativnoj sjednici skupštinskog Kolegijuma da bi Vlada Srpske sutra trebalo da dostavi Narodnoj skupštini zahtjev za održavanje posebne sjednice sa prijedlogom dnevnog reda na kojem će se naći prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prijedlog verifikacije uredbi koje je u toku vanrednog stanja potpisala predsjednik Republike Srpske i Prijedlog rebalansa budžeta Srpske za 2020. godinu.

"Kolegijum Narodne skupštine zaključio je da će, nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan prijedlog dnevnog reda, sjednica Kolegijuma na kojoj će biti zakazana posebna sjednica i dogovoren termin njenog održavanja i utvrđen prijedlog dnevnog reda, biti održana telefonskim putem. Kolegijum će se ponovo sastati čas uoči održavanja posebne sjednice i potvrditi zaključke u vezi održavanja posebne sjednice", navedeno je u saopštenju.

Materijali za posebnu sjednicu Narodne skupštine poslanicima će biti dostavljeni elektronskim putem.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE