• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Vlada RS donijela je danas odluku o prestanku važenja vanrednog stanja u Srpskoj i uputila je na usvajanje Narodnoj skupštini RS.

 Vlada donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS Izvor: Biro Vlade RS za odnose s javnošću

"Sva dalja procedura je na NSRS i oni će odlučiti o tome kada će biti zakazana sjednica, i donijeti odluku o tome da li će ili ne ukinuti vanredno stanje. Mi smo svoje obavili u Vladi i sada je red na NSRS," kazala je danas ministarka finansija RS Zora Vidović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta odluku o proglašenju vanrednog stanja u Srpskoj zbog epidemije virusa korona.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zaključio je juče, na konsultativnoj sjednici u Banjaluci, da će se 13. posebna sjednica održati u Кonferencijskoj sali Vlade Srpske koja je, u odnosu na druge sale, najadekvatnija s obzirom na postojeće tehničke uslove i uvažavajući stručno mišljenje u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona.

 Nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan predlog dnevnog reda, sjednica Кolegijuma skupštine, na kojoj će biti dogovoren tačan termin održavanja posebne sjednice i Prijedlog dnevnog reda, održaće se telefonskim putem.

 "Rukovodstvo Narodne skupštine zatražiće dozvolu nadležnih institucija vezano za broj prisutnih na jednom mestu, budući da je u ovom trenutku dozvoljeno okupljanje do 50 ljudi, a za održavanje sjednice Narodne skupština Republike Srpske neophodno je prisustvo znatno većeg broja narodnih poslanika, članova Vlade Republike Srpske i stručne službe Narodne skupštine," saopšteno je ranije iz NSRS.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE