• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Građanima vaučeri za domaće turističke destinacije

Autor Srna/MONDO

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će naredne sedmice biti kreiran program na osnovu kojeg će građanima biti dijeljeni vaučeri koje će moći da troše na turističkim destinacijama u Srpskoj.

 Cvijanović: Građanima vaučeri za domaće turističke destinacije Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Prema njenim riječima, program će biti realizovan uz podršku jednog od fondova iz kojih će biti sanirane negativne posljedice epidemije virusa korona.

Cvijanovićeva je istakla da je to dogovoreno na osnovu sugestija Privredne komore i onih koji rade u oblasti hotelijerstva i turizma.

"Taj program će omogućiti našim ljudima da dožive svoju Republiku Srpsku na drugačiji način i obiđu mnoga mjesta za koja su čuli, ali su uvijek željeli da idu negdje drugo jer je to valjda u ljudskoj prirodi. Biće to stimulativno za hotelijerstvo, turizam u cjelini i za građane.

Kreirane su konture tog programa, a sljedeće sedmice, vjerovatno u četvrtak, imaćemo sastanak sa ljudima iz tog sektora kako bismo konačno definisali mjere koje će biti sprovođene tokom cijele godine", naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla za RTRS da sada analiziraju na koji način treba sanirati štetu od epidemije virusa korona i prilagoditi se.

"Mnogo toga se radi i biće još potrebe da se interveniše u određenim granama. Mnogo je važno za budućnost na koji način ćemo kreirati korake u privredi da bismo ovo tretirali kao situaciju koja će biti trajnija. To podrazumijeva digitalizaciju, a njen značaj vidjeli smo i sada kada smo spremno reagovali kada je riječ o obrazovnom sistemu i vođenju nastavnog procesa na drugačiji način. To govori da obrazovanje, privredu i funkcionisanje administracije moramo prilagođavati", rekla je Cvijanovićeva.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE