• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubjedljiva pobjeda Vučića u zapadnoj Krajini, Mostaru, Trebinju...

Autor agencije/MONDO

Lista Aleksandra Vučića osvojila je 94,48 odsto u zapadnokrajiškim opštinama, rekao je šef Konzularne kancelarije u Drvaru Predrag Mitić. SNS odnio pobjedu i u Mostaru, Trebinju i Bijeljini.

 Ubjedljiva pobjeda Vučića u zapadnoj Krajini, Mostaru, Trebinju... Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Mitić je naveo da je od 145 birača, koji su iskoristili glasačko pravo u ovoj konzularnoj kancelariji, za listu lidera SNS-a glasalo 137.

Za parlamentarne izbore u Srbiji u Drvaru je bilo prijavljeno 161 lice iz opština Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Glamoč i Drinić.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić ocijenila je ranije u izjavi da je otvaranje biračkog mjesta u Konzularnoj kancelariji Srbije u Drvaru jasan pokazatelj povezanosti Krajišnika i Srbije. 

Pobjedu na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Mostaru odnijela je lista Srpske napredne stranke - Aleksandar Vučić sa 74 odsto, odnosno 60 osvojenih glasova.

Lista Ivice Dačića dobila je sedam glasova ili 8,64 odsto, Aleksandar Šapić tri glasa ili 3,70 odsto, Dr Vojislav Šešelj dva glasa ili 2,47 glasova, a Muamer Zukorić dva glasa ili 2,47 odsto.

Po jedan glas ili 1,23 odsto dobile su liste "Metla 2020", SDA Sandžaka, Pokret slobodnih građana Sergej TriFunović i "Jedan od pet miliona".

Na glasanje u Mostaru je izašao 81 glasač ili 60,9 odsto. Tri listića su bila nevažeća.

Izbori za Skupštinu Republike Srbije održani su prvi put u Mostaru.

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" odnijela je ubjedljivu pobjedu na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji u Trebinju na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su održani danas, piše lokalni portal Trebinjelive.

Izlaznost birača na parlamentarnim izborima u Srbiji na biralištu u Konzularnoj kancelariji Srbije u Trebinju je 92,2 odsto.

Ovo je, inače, prvi put da se u Trebinju organizuje glasanje za građane Srbije sa dvojnim državljanstvom.

Lista Aleksandra Vučića ubjedljivi je pobjednik parlamentarnih izbora u Srbiji na biračkom mjestu u Bijeljini sa osvojenih 179 od 205 važećih glasačkih listića, javio je dopisnik Srne.

Predsjednik biračkog odbora Stevo Janković naveo je da je lista "Aleksandar Vučić – Za našu decu" osvojila 179 glasova, lista Ivice Dačića devet, sedam glasova osvojila je lista Aleksandra Šapića.

Po tri glasa su na biračkom mjestu u Bijeljini osvojili lista Milice Đurđević Stamenković i lista "Metla 2020", dok su po jedan glas osvojile liste Vojislava Šešelja, Sergeja Trifunovića, "Suverenisti" i Pokret "Levijatan".

"Nije bilo nikakvih problema i sve je proteklo u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi", rekao je Janković Srni.

Na biračkom mjestu u Galeriji Centra za kulturu bilo je upisano 266 birača, a više od 200 građana koji su došli na biralište nisu mogli da glasaju jer se prethodno nisu prijavili.

Podsjećamo, danas su se u Srbiji održali redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Birališta su zatvorena u 20 časova.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Treba zabraniti glasanje stanovnicima sa dvojnim drzavljnstvom koji ne zive u srbiji ti rokalji znaju sta im servira na televiziji a pravo stanje znaji samo stanovnici Srbije

MONDO REPORTAŽE