• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adam Šukalo za Mondo: Položiću zakletvu u Skupštini Srbije

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo, potvrdio je da je postao poslanik u Skupštini Srbije nakon izbora koji su juče održani u Srbiji.

 Adam Šukalo Skupština Srbije Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šukalo je bio 125. na listi "Aleksandar Vučić – za našu decu" na izborima za parlament u Beogradu.

"Ja sam 125. bio na listi, SNS će dobiti sigurno preko 170 mandata tako da to je definitivno. Položiću zakletvu, biću zvanično izabran," rekao je Šukalo za Mondo.

Više o Adamu Šukalu

Za više informacija o njegovoj kandidaturi uputio nas je Informativnu službu Srpske napredne stranke apelujući takođe da sačekamo zvanične rezultate Republičke izborne komisije (RIK) u Srbiji. 

Republička izborna komisija je do sada pregledala 70,57 odsto biračkih mjesta, odnosno 64,07 biračkog tijela. Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova, u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića, kao i stranke nacionalnih manjina. Prema podacima RIK-a, izlaznost je bila 50,32 odsto, prenosi RTS.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojio 61,59 odsto glasova, SPS-JS 10,37 i SPAS Aleksandra Šapića 3,64 odsto glasova.

Prema preliminarnim projekcijama, u budućem sastavu parlamenta SNS će imati 191 poslanika, a u republički parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 11.

Poslanike u parlamentu imaće i liste manjinskih stranaka, a najviše Savez vojvođanskih Mađara koji će imati 10 mandata. Liste Muamera Zukorlića, SDA Sandžaka i Albanske demokratske alternative po dva mandata.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE