• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MIP nije dostavio dokumentaciju za carinjenje pomoći iz Emirata"

Autor SRNA

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, koje je primalac humanitarne medicinske pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nije dostavilo Ministarstvu bezbjednosti traženu dokumentaciju koja je neophodna da bi bio završen postupak carinjenja.

 "MIP nije dostavio dokumentaciju za carinjenje pomoći iz Emirata" Izvor: FENA

Nakon dobijanja kompletne dokumentacije iz Ministarstva inostranih poslova biće pristupljeno proceduri carinjenja, odnosno oslobađanja plaćanja zakonom propisanih dažbina, navedeno je u saopštenju Ministarstva bezbjednosti.

Budući da proces prijema ove donacije, uz obavezno pribavljane saglasnosti institucija koje se bave javnim zdravljem, još nije završen, predstavnici Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva bezbjednosti održali su sastanak na kojem su utvrđeni koraci za što hitniju realizaciju i isporuku donirane opreme entitetskim organima.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata 26. maja uručila je BiH pomoć za borbu protiv epidemije virusa korona. Značajan dio donacije predstavlja 40 respiratora i 100.000 testova koji su medicinska sredstva, a za koja je neophodna posebna dozvola nadležnih organa.

Donaciju je primilo Ministarstvo inostranih poslova, a nakon slijetanja aviona kompletna donacija smještena je u skladišni prostor Kargo centra Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Riječ je o 2.145 paketa pomoći raspoređenih na sedam glavnih paleta i osam manjih kontejnera ukupne težine 20.870 kilograma. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE