• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Očekujem Putina u Banjaluci na otvaranju srpsko-ruskog hrama"

Autor mondo.ba/SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je u planu da u naredne dvije godine bude završena izgradnja srpsko-ruskog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Banjaluci, a predstavnici RS očekuju tim povodom posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 "Očekujem Putina u Banjaluci na otvaranju srpsko-ruskog hrama" Izvor: Srna

"U Banjaluci se pravi pravoslavna crkva. Ova crkva biće replika crkve koja je bila u Kremlju. Planirano je da gradnja bude završena u naredne dvije godine. Kada uspijemo da sve završimo, nadamo se da će biti prilika da primimo Vladimira Putina. Za nas bi to bio istorijski datum", rekao je Dodik za RIA Novosti.

Srpski član Predsedništva BiH juče je prisustvovao Paradi pobjede u Moskvi, nakon čega se sastao sa Putinom i ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

U Banjaluci se realizuje projekat izgradnje srpsko-ruskog kulturnog centra i petokupolnog hrama u ruskom stilu na površini od 6.500 metara kvadratnih.

U banjalučkom naselju Aleja centar 17. septembra 2018. godine osveštan je temelj srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra koji se gradi u čast ruske carske porodice Romanov.

Temelje su osveštali Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, vikar moskovskog patrijarha arhiepiskop jegorevski Matej, vladika sremski Vasilije i umirovljeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saša petrovic

Nije Putin bez ikakvih obaveza i klošar pa da zjeva po Banja luci.Hahahhahahaa.

MONDO REPORTAŽE