• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Mislili su da ću biti kišobran njihovog radikalizma

Autor SRNA

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić poručio je da je ostavku na poziciju ministra bezjednosti u Savjetu ministara podnio upravo zbog onih koji su mislili da će biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma.

 Radončić: Mislili su da ću biti kišobran njihovog radikalizma Izvor: MONDO/Samir Cacan

"I dalje nekima mnogo smetam, a naročito ih sekiraju razlozi moje neopozive ostavke. Vidim pamflet iz nekog portalčića NAP-a, koji je, koliko pamtim, Bakir Alispahić registrovao na svog vozača. Ipak, najgore je kada se udruže novinarka i terorista u pokušaju. Novinarka A. Čorbo Zećo je propala kao novinar, jer u 'Dnevnom avazu' nije mogla objavljivati laži i gluposti. I ideološki vlasnik NAP-a, Bakir Alispahić, bio je ministar i terorista u pokušaju", naveo je Radončić na svom nalogu na Instagramu.

Radončić je naveo da je poznato da je vojnom intervencijom međunarodnih snaga IFORA, 15. februara 1996. godine izvršen desant na teroristički kamp u Pogorelici, a Alispahić je kao lider kampa bio u pritvoru mjesecima.

On je podsjetio da je kamp rasformiran, a iranski instruktori su hitno morali napustiti BiH.

"Kao mete za obuku polaznika, odnosno vježbanja ubistva i političke likvidacije, tokom desanta i naknadnog pretresa, uz oružje i literaturu za obuku profesionalnih ubica bile su pronađene i fotografije pokojnog Nijaza Durakovića, koji je tada bio šef opozicionog SDP-a, i akademika Muhameda Filipovića. Umjesto da šute, ovi u 'pokušaju' misle da je zaboravljena njihova sramna prošlost", istakao je Radončić.

On je ocijenioda je još gore što Alispahić na sve načine pokušava da ovlada vojnom, odnosno namjenskom industrijom u Federaciji BiH.

"Kada se znaju njegove ratne iranske i druge veze, uopšte ne čudi da i on na sve načine pokušava da pomogne radikalnom Šefiku DŽaferoviću i njegovoj istorijski sramnoj podršci da ovom zemljom nesmetano šetaju hiljade neidentifikovanih ljudi, koji uz to tuku policiju, narod, čak i balerinu u Sarajevu. Znam da ih bole 'pakistanski problem' i respiratorska pljačka, ali nemojte da oni meni objašnjavaju zbog čega sam dao ostavku", naveo je Radončić, poručivši da je to učinio upravo zbog njih i sličnih koji su mislili da će biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma.

Dok je Šefik iz Zenice davao lažna državljanstva iz Zenice, naglasio je Radončić, Alispahić je bio njegov šef u Sarajevu.

"To je ta tajna veza između člana Predsjedništva DŽaferovića i Alispahića, čovjeka sa američke 'crne liste'", naveo je Radončić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE