• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Vidovdan obilježio srpsku istoriju kroz vijekove

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je u čestitki povodom Vidovdana da je ovaj praznik jedan od najvažnijih datuma koji je obilježio srpsku istoriju kroz vijekove.

 Čubrilović: Vidovdan obilježio srpsku istoriju kroz vijekove Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Na ovaj dan Republika Srpska odaje počast svojoj vojsci koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu udarila temelje njenog stvaranja i sačuvala srpski narod na ovim prostorima od potpunog stradanja i progona", naveo je Čubrilović.

On je istakao da je u toj borbi život položio veliki broj najboljih sinova, te da su njihova žrtva i sjećanje na njih trajna obaveza i zavjet budućim generacijama da čuvaju i grade Republiku Srpsku.

"Neka nam svaki Vidovdan u budućnosti, kao i kroz istoriju, bude zavjet sabornosti, herojstva i odlučnosti da ostanemo i opstanemo na časnom putu naših predaka koji su slobodarski put srpskog naroda davno iscrtali kao suštinu našeg postojanja i trajanja", poručio je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je čestitao krsnu slavu Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću , oficirima, podoficirima i svim vojnicima ovog puka.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE