• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog budžeta BiH nije dobio potrebnu većinu, SNSD i HDZ protiv

Autor SRNA

Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu nije danas dobio entitetsku većinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te će ići na usaglašavanje Kolegijumu ovog doma.

 Prijedlog budžeta BiH nije dobio potrebnu većinu Izvor: FENA Almir Razić

Za Prijedlog budžeta glasala su 22 poslanika, 12 ih je bilo protiv i dva uzdržana.

Kako prenosi Klix, "uprkos političkom dogovoru sa SDA, poslanici SNSD-a i HDZ-a BiH glasali su protiv budžeta."

Prijedlog bu džeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu iznosi oko 1,8 milijardi KM, od čega se 996 miliona KM odnosi na finansiranje institucija BiH, a ostatak na finansiranje duga BiH.

Pročitajte i ovo

Današnja sjednica je zakazana nakon dogovora lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a u Istočnom Sarajevu, da se budžet institucija Bosne i Hercegovine od 996 miliona konvertibilnih maraka neće usvajati po hitnom, već po redovnom postupku.

Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik su na sastanku u Istočnom Sarajevu dogovorili da se budžet do 27. jula usvoji i u Domu naroda.

Ipak, prve trzavice bile su vidiljive već na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH kada prvi put otkad postoji Vijeće ministara nije usvojen dnevni red. Predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD) je kazao da su protiv dnevnog reda glasali ministri iz HDZ-a BiH.

Predstavnički dom usvojio je danas zaključak poslanika PDP-a Mire Pekić, kojim se od Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministra traži da mjesečno dostavlja izvještaj o utrošku sredstava u iznosu od 27.180.000 KM za sanaciju ekonomske štete.

Poslanici nisu podržali zaključak poslanika Naše stranke da sve ranije usvojene odluke o zapošljavanju u ovoj godini u institucijama BiH budu poništene.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE