• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: 13,6 miliona KM za više od 18.000 radnika

Autor SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada izdvojiti 13,6 miliona KM za 2.865 poslovnih subjekata i više od 18.000 radnika koji su indirektno trpjeli štetu od pandemije virusa korona.

 Višković: 13,6 miliona KM za više od 18.000 radnika Izvor: Vlada Republike Srpske

Višković je na konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog odbora Kompenzacionog fonda Republike Srpske u Banjaluci rekao da mjerama Štaba za vanredne situacije nije bio zabranjen rad ovim subjektima, ali da su oni pretrpjeli štetu.

On je naveo da je na ovom planu napravljena većina rješenja, te da će sredstva od danas biti u fazi isplaćivanja.

Možda će vas zanimati

"Privredni subjekti mogu očekivati da će isplata ovih sredstava krenuti od danas i da će to biti uskoro završeno. Ovo je pomoć privredi, a naša je želja da sačuvamo radna mjesta", naglasio je Višković.

On je dodao da će pomoć biti uplaćivana i za druge privredne subjekte, uz napomenu da su resursi Vlade za vrijeme vanredne situacije i za komunikaciju uvijek na raspolaganju građanima.

Višković je rekao da je Vlada Srpske dala pomoć za sve radnike iz firmi iz Federacije BiH /FBiH/ koji posluju u Srpskoj.

"Apelujem da Poreska uprava FBiH i federalna Vlada to ispoštuju onako kako smo mi uradili", istakao je Višković.

On je rekao da je ranije dogovoreno da na sjednice Upravnog odbora Kompenzacionog fonda budu pozivani predstavnici radnika, ali za sada bez prava odlučivanja.

Premijer je naveo da još nije definisano da rukovodioci javnih preduzeća koji imaju restorane koriste domaće namirnice. "Ali bilo bi korektno da sve naše institucije od republičkog interesa, koje imaju restorane, budu obavezne da koriste te namirnice od naših ljudi", rekao je Višković i dodao da će na tome insistirati uz obezbjeđivanje potrebnih finansijskih sredstava na tom planu.

On je naglasio da će Vlada, ako bude trebalo, sufinansirati otkup tržišnih viškova domaćih proizvođača. "Cijenimo da je to pomoć našim građanima", rekao je Višković.

On je rekao da je isplaćen milion KM, koji nije zloupotrijebljen već je uložen u izgradnju teniskog terena u Banjaluci, a za potrebe održavanja "Adrija tura", koji je, nažalost, otkazanog zbog epidemije.

"Teren ostaje Banjaluci i Republici Srpskoj, kao i za održavanje turnira, iako se desila situacija da zbog virusa korona nije održan planirani 'Adrija turnir'", rekao je Višković i dodao da će turnir biti održan čim se steknu uslovi. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE