• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove varnice: Komšić kaže - Kosovo je država

Autor Danijela Pašić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je, uprkos tome što se Milorad Dodik protivi priznanju Kosova, to gotova priča i nazvao je južnu srpsku pokrajinom državom. Burna reakcija Dodika.

 Nove varnice: Komšić kaže - Kosovo je država Izvor: FENA Hazim Aljović

On je to rekao u intervjuu njemačkom Dojče veleu odgovarajući na pitanje da li se BiH sprema da prizna Kosovo.

"Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsjedništva, to nije nepoznata stvar. Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada - ako ćete biti realni i pragmatični - Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše",rekao je Komšić.

Možda će vas zanimati

Komšić je ocijenio da su protesti organizovani u Beogradu zbog mogućeg uvođenja policijskog sata ubrzo pokazali da nemaju veze sa pandemijom već sa Kosovom.

"Sve ono što smo vidjeli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine. Po mom mišljenju to je u interesu ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope", ocijenio je Komšić.

Milorad Dodik na to kaže da je potpuno neumjesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi komentariše situaciju u susjednoj državi, sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine i ocijenio da se time otvoreno miješa u unutrašnja pitanja Srbije.

Dodik je Srni rekao da to s druge strane vrijeđa sve Srbe u BiH što bi "Komšić trebalo da zna".

"Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao da kažem Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije. Sigurno je da se ovakvim istupima, Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu", rekao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE