• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP odustaje od potpisa: Nećemo podržati prijedlog "Stvaraoca Srpske"

Autor mondo.ba/SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović potvrdio je da PDP neće podržati prijedlog Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" kojim se traži novčana naknada za djelovanje prvog saziva Narodne skupštine u ratnom periodu.

 PDP odustaje od potpisa: Nećemo podržati prijedlog "Stvaraoca Srpske" Izvor: Dragana Božić, mondo.ba

Borenović je pojasnio da ovakva inicijativa ne može biti prihvaćena, jer je pokrenuta bez saglasnosti boračkih i drugih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i za naredne dane najavio razgovor sa boračkim organizacijama.

"PDP je i ranije na različite načine insistirao da se riješi pitanje boračkih kategorija i to ćemo nastaviti u budućnosti, ali mogućnost da ovakve inicijative budu ozakonjene kategorički odbacujemo", rekao je Borenović.

On je poručio da "PDP nikada neće prihvatiti prijedloge koji su na štetu građana Republike Srpske", saopšteno je iz PDP-a.

Stranke koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Srpske su 21. jula na Palama potpisale izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Izjavu su tada potpisali predsjednici SNSD-a, SDS-a, Socijalističke partije, DNS-a, SPS-a, PDP-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i Demosa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE