• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba na odluku CIK-a o štampanju izbornih listića

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH danas je odbacila žalbu na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o izboru najpovoljnije firme koja će štampati glasačke listiće za lokalne izbore, uz obrazloženje da je žalbu podnijela neovlaštena osoba.

 CIK žalba listići izbori  Izvor: Kurir/Dado Đilas

Predsjedavajuća Kancelarije Željka Klobučar rekla je da je na sjednici donesen zaključak kojim se žalba grupe ponuđača, podnesena putem punomoćnika, odbacuje, jer je podnesena od neovlaštene osobe.


Ona je pojasnila da je Komisija zaključila da, prema konzorcijalnom ugovoru, lider grupe ponuđača nije imao pravo da samostalno potpisuje punomoć i da to čini bez saglasnosti ostalih članova grupe.

Klobučar navodi da je ugovorno tijelo trebalo da razmotri procesnu pretpostavku za izjavljivanje žalbe, odnosno da li je žalba dopuštena, da li je izjavljena od ovlaštene osobe, šta je predmet razmatranja i da li je blagovremena.

Možda će vas zanimati

 "Ugovorno tijelo je 28. jula, koliko je vidljivo iz spisa predmeta, dobilo žalbu i tada je bilo dužno da utvrdi procesnu pretpostavku koju smo mi sada utvrdili. Međutim, s obzirom da je propustilo da to uradi, naša je obaveza, kao drugostepenog organa, da utvrdimo ono što propusti da uradi prvostepeni organ", rekla je Klobučan.

Ona je navela da više niko nema prava žalbe na zaključak Kancelarije za razmatranje žalbi koji je konačan i obavezujući.

"Međutim, postoji mogućnost da u svojstvu tužioca pokrene spor pred Sudom BiH koji bi u mogao da odobri odgađanje izvršenja našeg zaključka u izuzetnim situacijama. Ali, žalbe nema", rekla je Klobučar.

Ona je dodala da je Kancelarija odlučivala o žalbi u najkraćem mogućem roku po prijemu dopisa o uplati obavezne naknade za pokretanje žalbenog postupka, odnosno u roku od četiri dana.

Žalbu na odluku CIK-a o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke, usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore podnijela je grupa ponuđača - "Atlantik" iz Banjaluke, te kompanije "Igepa bh" i "Farma prom" iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM sa PDV-om, dodijeljen je firmi "Unioninvestplastika" Sarajevo.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE