• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opoziciji u Crnoj Gori čestitali Dodik, Šarović i Borenović

Autor mondo.ba

Predsjednici najvećih stranaka iz Republike Srpske uputili su čestitke Koaliciji ''Za budućnost Crne Gore'' koja je nakon jučerašnjih izbora proglasila pobjedu.

 Čestitke opozicije iz RS opoziciji u Crnoj Gori Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

"U Crnoj Gori pobijedila je hrabrost, istina i vjera zbog čega od srca čestitam narodu i koaliciji „Za budućnost Crne Gore," ističe se u čestitci predsjednika SDS-a Mirka Šarovića opoziciji Crne Gore.

Šarović navodi da je ovo "istorijska pobjeda protiv režima, pobjeda istinske demokratije i vrijednosti kojih su naši prostori žedni decenijama i zato je nemjerljiva sadašnja ali i buduća snaga ove pobjede!"

"I zbog toga istu borbu protiv režima, kriminala i tiranije nastavljamo i u Republici Srpskoj!," dodao je predsjednik SDS.

Šarović smatra da su kampanju opzicije u Crnoj Gori proteklih mjeseci krasili jedinstvo i čojstvo i zbog toga je ostvaren jedan veliki cilj - zaštita imovine Srpske pravoslavne crkve.

/Pogledajte kako se slavilo u Banjaluci/

"Očekujem da izborni pobjednici formiraju Vladu koja će što prije čvrsto stati u odbranu svetinja u Crnoj Gori i van snage staviti sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti," zaključuje Šarović uz želje da se nova Vlada Crne Gore brzo formira.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je pobjeda opozicionih lidera i stranaka u Crnoj Gori na parlamentarnim izborima pobjeda vjere, tradicije i ponovo probuđenog čuvenog čojstva srpske braće u Crnoj Gori.

Borenović je naglasio da je to pobjeda za budućnost Crne Gore, za mir, jednakost svih naroda, za bolje odnose u regionu, saopšteno je iz PDP-a.

On je istakao da su rezultati jučerašnjih izbora, na kojima su opozicione stranke sa svojim listama ostvarile natpolovičnu većinu u crnogorskom parlamentu, sa velikim oduševljenjem dočekani u Republici Srpskoj.

Borenović je, čestitajući opozicionim liderima i strankama u Crnoj Gori veliku pobjedu, izrazio uvjerenje da će oni u narednom periodu ostati snažni, jedinstveni i formirati novu vladu Crne Gore.

Dodik: Dobro je što je sve proteklo mirno

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je danas zadovoljstvo zbog činjenice da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno i da je u takvoj atmosferi proteklo i zbrajanje rezultata.

"Koalicijama `Za budućnost Crne Gore`, `Mir je naša nacija` i `Crno na bijelo`
čestitam na pobjedi i želim da Crna Gora što prije dobije novu vladu po mjeri glasova građana koji su juče u velikom broju izašli na izbore", rekao je Dodik Srni.

On je istakao da očekuje da će sa novom crnogorskom vladom biti odlična saradnja, na dobrobit građana Crne Gore, Republike Srpske i BiH.

Gradonačelnik Trebinja čestitao kolegi u Herceg Novom

Od drugih zvaničnika u Republici Srpskoj čestitke crnogorskoj opoziciji uputio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je čestitao predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću i opozicionim liderima u Crnoj Gori povodom, kako se navodi, izvanrednog rezultata na parlamentarnim izborima u ovoj zemlji.

Ćurić je istakao da se raduje uspjehu crnogorske opozicije, navodeći da je narod Crne Gore poslije više od 30 godina dočekao istinsku slobodu, što je dovoljan razlog za veliko slavlje, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

"Jučerašnja volja naroda je jasna poruka režimu u Podgorici. Čestitam vam jer ste uspjeli u atmosferi straha i prijetnji. Čestitam narodu Crne Gore što se izborio za slobodu i što nije podlegao pritiscima", poručio je Ćurić u čestitki.

On je istakao da je pred opozicionim liderima sada važan zadatak - formiranje skupštinske većine i buduće vlade, ali i stavljanje van pravne snage diskriminatorskog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Mnogo je posla pred vama. Korak po korak i Crna Gora će ponovo biti ponos svih vas. Svi u Trebinju se radujemo budućoj saradnji, a najbolji primjer bratskog odnosa su upravo Trebinje i Herceg Novi", naveo je Ćurić.

Na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista /DPS/ osvojila je 35,12 odsto glasova, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,52 odsto, saopštila je Državna izborna komisija.

Lider DPS Milo Đukanović rekao je noćas da je DPS sa tradicionalnim koalicionim partnerima osvojio ukupno 40 mandata, da borba za većinu poslaničkih mjesta i dalje traje, ali da će bezuslovno poštovati rezultate koje ustanovi Državna izborna komisija.

Sa druge strane, Koalicija "Za budućnost Crne Gore" proglasila je sinoć izbornu pobjedu, a njen lider Zdravko Krivokapić poručio je da će u Crnoj Gori biti formirana ekspertska vlada i ukinut Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE