• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turkovićeva čestitala na sporazumu iz Vašingtona

Autor mondo.ba

Potpisivanje sporazuma između Srbije i Kosova je put ka napretku i normalizaciji odnosa u regionu, saošteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH (MIP BiH).

 MIP BiH sporazum Srbije i Kosova Izvor: MIP BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministra i ministrica spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozdravila je potpisivanje ekonomskog sporazuma u Bijeloj kući, u Vašingtonu, između Srbije i predstavnika samoproglašene države Kosovo,

Turkovićeva je navela da sporazum označava napredak i normalizaciju odnosa u regionu.

Ministrica Turković je istakla da ekonomska saradnja zemalja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje, koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana.

"Smatram da je ovo važan dan za bolje odnose Srbije i Kosova, i iskreno se nadam da će rezultati ovog sporazuma donijeti bolji život građanima. Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu. Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. Bosna i Hercegovina je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravljamo svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu," kazala je ministrica Turković, saopšteno je iz MIP BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE