• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Plenković o saobraćajnom povezivanju BiH i Hrvatske

Autor mondo.ba/SRNA

... s posebnim naglaskom na izgradnju novog drumskog mosta kod Gradiške i pristupnih saobraćajnica

 Dodik i Plenković o saobraćajnom povezivanju BiH i Hrvatske Izvor: Srna

Glavna tema razgovora predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika bila je dalji razvoj saobraćajnog povezivanja Hrvatske i BiH, s posebnim naglaskom na izgradnju novog drumskog mosta kod Gradiške i pristupnih saobraćajnica, saopšteno je iz Vlade Hrvatske nakon današnjeg sastanka u Zagrebu.

"Taj most je zajednička investicija Hrvatske i BiH kojom će se bitno povećati volumen i protočnost prometa ljudi i robe, na korist obje zemlje", naglašava se u saopštenju.

Iz Vlade Hrvatske navode da je Plenković "razgovarao na radnom sastanku u Banskim dvorima s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH".

"Plenković je istakao važnost povratka prognanih Hrvata, kao i zaštite njihove imovine. Na sastanku je potvrđeno da će trasa auto-puta Banjaluka - Prijedor ići alternativnim pravcem, čime će se zaštititi imovina Hrvata na tom području i izbjeći rušenje njihovih kuća", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su Plenković i Dodik razgovarali i o snažnijoj privrednoj saradnji, ulaganjima, podršci Hrvatske evropskom putu BiH, te situaciji na jugoistoku Evrope, kao i o problemu nezakonitih migracija.

Osim sa Plenkovićem, Dodik se danas u Zagrebu sastao i sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a posjetio je i Sabornu crkvu i razgovarao sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE